Atlantic Fair 2019 - DK
xx
Scandfish
xx

40.000 nye pighvar i Hov og Vejle Fjord

 

Bestanden af pighvar i og omkring Hov og Vejle Fjord får et skub i den rigtige retning, når mere end 40.000 pighvar udsættes mandag den 2. oktober.

Udsætningerne er led i den nationale marine fiskepleje, hvor fisk udsættes for at genoprette lokale bestande. I Vejle Fjord er udsætningerne desuden led i et større projekt, hvor der også er etableret kunstige rev for at give fiskene bedre opvækst områder.

”Det bliver interessant at se om fiskene vil søge mod de kunstige rev som Danmarks Fiskeriundersøgelser, Dansk Amatør-fiskerforening og Vejle Amt i fællesskab udlagde sidste år. Hidtidige undersøgelser har vist, at revene er vigtige for fiskefaunaen i fjorden,” siger forskningsassistent Claus Stenberg Simonsen, Danmarks Fiskeriundersøgelser.

Fiskene er mellem 5 og 15 cm, når de udsættes og vil allerede om et år være store nok til at fange. En del af de udsatte fisk i Vejle Fjord vil være mærket, så biologerne kan følge fiskenes færden rundt i fjorden. De kommende år vil lokale fiskere således en gang i mellem fange pighvar som har et lille rundt mærke bag ved rygfinnen. De mærker er biologerne ved Danmarks Fiskeriundersøgelser meget interesserede i at få tilbage - sammen med oplysninger om fangststed og fiskens størrelse.

Udsætningen i Hov vil ske fra havnen. I Vejle Fjord udsættes fiskene ved Munkebjerg, Brejning og Trelde Næs.

De udsatte pighvar i Vejle Fjord vil blive fulgt af en dykker, som vil filme og iagttage pighvarrernes første finneslag i fjorden.

Interesserede medier er meget velkommen til at overvære udsætningerne og gøre brug af undervandsoptagelserne.

For nærmere information kontakt
Forskningsassistent Claus Stenberg Simonsen, Danmarks Fiskeriundersøgelser
Mail: csi@difres.dk, tlf: 33963431 / 21681859.

Fakta:
Udsætningerne finansieres af fiskeplejen. Læs mere om fiskeplejen på: www.fiskepleje.dk

Mærkerne skal sendes til Danmarks Fiskeriundersøgelser, att. Lilian Andersen, Kavalergården 6, 2920 Charlottenlund. Husk oplysninger om fangststed og størrelse.

 
 
 
 
 

FiskerForum - 29. September 2006

 
SeaMaster
xx
Thyborøn Skibs & Motor.
xx
Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages
af FiskerForum. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. ©

Fiskerforum • www.fiskerforum.dk • CVR 20075376 • info@fiskerforum.dk • Tlf 9731 1946

www.worldfishingtoday.com :  World Fishing Today - Commercial Fishing News - World Wide

www.fiskeskibe.dk : Forum og galleri for og om erhvervsfiskeriet i skandinavien

www.trawlerphotos.co.uk : Trawler Photos is a forum and online gallery of
photographs and images covering everything to do with commercial fishing

Privatlivspolitik • Siderne ses bedst i 1024 * 768 pixels opløsning