Hvide Sande Havn
xx
Thyborøn Havn
xx

Greenpeace presser på for forbud mod bundtrawling.

 
Greenpeace presser på for at få verdens regeringer til at vedtage et foreløbigt forbud mod bundtrawling i dybhavet, når disse dages FN-forhandlinger slutter onsdag den 23. november i New York.
 

Derfor protesterede aktivister fra Greenpeace i dag foran de spanske ambassader verden over for at få Spanien til at stoppe med at bundtrawle på dybhavet. Med en flåde på 55 fartøjer i alt, er Spanien det land i verden, der i største grad benytter sig af denne ødelæggende metode. Desuden gør Spanien alt for at blokere for det forslag om et foreløbigt stop af bundtrawling i internationalt farvand, som FN forhandler om i denne uge.

"Verdens regeringer er meget tæt på et historisk gennembrud i forhold til at beskytte unikke marin miljøer. 64 procent af vores jordklode er dækket af internationalt forvand, og disse områder er hjemsted for en stor mængde dyr og planter. Mange af dem er kun lige netop blevet opdaget af forskerne. Et moratorium er nødvendigt for at give forskerne tid til at kortlægge disse områder, og det giver også verdens regeringer mulighed for at udvikle et regelsæt, der beskytter områder effektivt," siger Karen Sack, Greenpeace International, der følger forhandlingerne i FN, New York.

Forskere vurderer at mindst 500.000 arter lever i dybhavet, og at det dermed er mere rigt på arter end verdens regnskove. Ind til for 20 år siden var disse miljøer ganske uberørte og ukendte. Siden da har fiske-industrien udviklet en teknik til at bundtrawle i mange kilometers dybde, en teknik, der ødelægger koralrev og andre uudforskede miljøer på havbunden. Bundtrawling på internationalt farvand er blevet udpeget som den mest destruktive form for fiskeri af en lang række marinbiologer, regeringer og miljøorganisationer.

Ifølge en artikel, der netop er blevet offentliggjort i Science, vil der ikke være flere af de kommercielt udnyttede fiskebestande tilbage i 2048, hvis det industrielle fiskeri fortsætter i samme spor som nu.

Følgende 11 lande praktiserer bundtrawling på internationalt farvand: Danmark/færøerne, Estland, Island, Japan, Letland, Litaun, New Zeeland, Norge, Portugal, Rusland og Spanien.

"Den skade, som fiskefartøjerne forårsager på livet i dybhavet, når de benytter sig af bundtrawling, er helt uproportionelt i forhold til antallet af fartøjer," siger Mariajo Caballero, Greenpeace Spanien.
 
 
 

FiskerForum - 22. november 2006

 
LAG Fyn
xx
Atlantic Fair 2019 - DK
xx
Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages
af FiskerForum. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. ©

Fiskerforum • www.fiskerforum.dk • CVR 20075376 • info@fiskerforum.dk • Tlf 9731 1946

www.worldfishingtoday.com :  World Fishing Today - Commercial Fishing News - World Wide

www.fiskeskibe.dk : Forum og galleri for og om erhvervsfiskeriet i skandinavien

www.trawlerphotos.co.uk : Trawler Photos is a forum and online gallery of
photographs and images covering everything to do with commercial fishing

Privatlivspolitik • Siderne ses bedst i 1024 * 768 pixels opløsning