West Ship
xx
Erik Høgh-Sørensen (DF)
xx
 

Forbrugerne skal vide hvad de spiser

 
Samtidig med, at danske fiskere året igennem har haft problemer med priserne på rødspætter og væsentlige mængder er taget ud af markedet, fordi de ikke har nået mindsteprisen, så stiger salget af den billige vietnamesiske opdrætsfisk pangasius til danske forbrugere.

Det var baggrunden for, at Danske Fiskeres Producent Organisation i forsommeren besluttede at få undersøgt nogle prøver på pangasius og sammenlignet dem med typiske danske rødspætter og torsk. Og resultaterne af analysen viser tydelige forskelle, konstaterer Kurt Madsen, der er formand for Danske Fiskeres PO.

- Der er ikke ret meget af de sunde fedtsyrer i pangasius, sammenlignet med rødspætter, og vi er nødt til at gøre opmærksom på, at dansk fisk er væsentligt sundere end opdrætsfisken. Men hvis danske forbrugere ønsker en fødevare, der ikke smager af noget, og som heller ikke har den sundhedsværdi, som man ellers regner med, at fisk har, kan vi ikke gøre ret meget ved det, siger Kurt Madsen.

 
Læs hele artiklen her
 
Kilde : DkFisk.dk
 

FiskerForum - 12. November 2009

 
Frydendahl Fiskenet
xx
Vonin
xx
Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages
af FiskerForum. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. ©

Fiskerforum • www.fiskerforum.dk • CVR 20075376 • info@fiskerforum.dk • Tlf 9731 1946

www.worldfishingtoday.com :  World Fishing Today - Commercial Fishing News - World Wide

www.fiskeskibe.dk : Forum og galleri for og om erhvervsfiskeriet i skandinavien

www.trawlerphotos.co.uk : Trawler Photos is a forum and online gallery of
photographs and images covering everything to do with commercial fishing

Privatlivspolitik • Siderne ses bedst i 1024 * 768 pixels opløsning