Atlantic Shipping
xx
Vonin
xx
 

Trawlkamera – et redskab til bæredygtigt fiskeri.

 
Det hele startede for 5 år siden, da en trawlproducent efterspurgte et kamera, der kunne bruges til at analysere, hvordan deres udstyr fungerede mens det var i spil.

Den opgave påtog elektronik-firmaet JT electric sig på Færøerne. ”Vi valgte at starte en udvikling på et produkt, som i dag arbejder på samme opgave, men forhåbentlig er blevet bedre til at løse den,” siger Runi Petersen salgs- og projektingeniør fra JT electric, der mener at opgraderingen til Full HD billedkvalitet er en væsentlig forbedring af deres produkt.

I dag er det dog ikke kun trawlproducenter, der efterspørger produktet, men også erhvervsfiskerne, og andre med tæt tilknytning til fiskeriet eller havet. Blandt andet bruger det færøske forskningsinstitut Havstovan trawlkameraet, når de indsamler data om fisks levestandarder i de færøske farvande.

Frank Vargas fra American Seafoods Company fortæller på JT electric hjemmeside, at deres virksomhed bruger Trawlkameraet til at reducere bifangst og discard, og til at optimere bæredygtigt fiskeri.

Det store færøske fartøj VN 123 Arctic Viking benytter også kameraet, som en naturlig del af de redskaber de bruger til at optimere fangsten, og fange så mange fisk som muligt.

”Vi får rigtig gode tilbagemeldinger fra vores kunder, og vi mener at have fremstillet et unikt produkt, som kan være med til at fremme et bæredygtigt fiskeri,” siger Runi Petersen, som håber at øge kendskabet endnu mere til deres produkt i Skandinavien.

 

Del

 

FiskerForum - 30. Juni 2010

 
Piet Brouwer elektrotechniek
xx
Karstensens Skibsvrft A/S
xx
Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages
af FiskerForum. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. ©

Fiskerforum • www.fiskerforum.dk • CVR 20075376 • info@fiskerforum.dk • Tlf 9731 1946

www.worldfishingtoday.com :  World Fishing Today - Commercial Fishing News - World Wide

www.fiskeskibe.dk : Forum og galleri for og om erhvervsfiskeriet i skandinavien

www.trawlerphotos.co.uk : Trawler Photos is a forum and online gallery of
photographs and images covering everything to do with commercial fishing

Privatlivspolitik • Siderne ses bedst i 1024 * 768 pixels opløsning

Sommerhuse til lystfiskere | Billige sommerhuse