Besøg vores mobil side
 .

250 tons laks led massendøden i weekenden på Langsand Laks

Udgivet af FiskerForum den 07-07-2017 · info@fiskerforum.dk

Det skriver norske iLaks på deres nyhedsside, at den danske laksefarm Langsand Laks AS i Hvide Sande, på én dag mistede 250 tons laks, svarende til en fjerdedel af deres årsproduktion.

Formanden Johan E. Andreassen forklarer i en mail til iLaks, at episoden med den pludselige og indtil videre uforklarlige fiskedød, der skete i sidste uge op til weekenden, i øjeblikket efterforskes af eksperter fra RAS-fiskeopdræt, der indtil videre kun har kunnet udelukke fiskesygdom og tekniske fejl som årsagen. Men alt er åbent, hvor hver en sten vendes.


Ifølge hjemmesiden er Langsand Laks AS det første kommercielle lakseanlæg på land. Hvor fokus er på at producere Atlanterhavslaks, miljøvenligt og bæredygtigt i et lukket system. En proces og produktionssystem der forventes at revolutionere lakseopdrætsindustrien og som investorerne tilsvarende har høje forventninger til. Derfor kommer Weekendens massedød på tværs af virksomhedens vækstambitioner, hvorfor ledelsen ved Langsand Laks AS, har sat sig for at nå helt til bunds i sagen, for at finde ud af hvad den egentlige årsag til fiskedøden har været.


Sygdomsudbrud og giftstoffer samt alger og parasitter er kendte risici for lakseopdræt, forklarer formanden for Langsand Laks AS til iLaks, »selvom disse lukkede systemer netop er anlagt, for at stoppe og begrænse disse problemer, er det absolut ingen garanti. Risikoen er velkendt, og vi vil reducerer disse udbrud yderligere, når vi i fremtiden planlægger bygning af anlæg i USA. Så i det næste projekt her, vil dette anlæg have ikke mindre end seks uafhængige biosikre vækstanlæg, som i fase to, vil vokse til tyve uafhængige anlæg,« slutter formanden Johan E. Andreassen til iLaks.


Det er norske Atlantic Sapphire AS der ejer Langsand Laks i Danmark og de 250 tons laks der led døden henover 20 timer i weekenden, var i øvrigt forsikret.Kilde: iLaks
FiskerForum.dk
250 tons laks led massendøden i weekenden på Langsand Laks - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik