Besøg vores mobil side
 .

6000 tons færre torsk til de Norske fiskere i Nordsøen

Udgivet af FiskerForum den 02-07-2012 · info@fiskerforum.dk

Betydeligt lavere kvote for torsk i Nordsøen ifølge ICES.

Mens havforskerne var rundhåndet og i gavehumør med rekordråd på hen ved en million tons torsk i Barentshavet, er bøtten fuldstændigt vendt på hovedet, når det gælder torsk i Nordsøen. Kvoten falder med over 6.000 tons, helt nøjagtigt fra 31.800 tons til kun 25.441 tons.

Kvote rådet fra Det Internationale Råd for Havforskning (ICES), er nu tilgængeligt for bestandene i Nordsøen. ICES anbefaler en nedsættelse for torsken og en lille stigning i rådene omkring kvote til sej, kuller, hvid fisk og rødspætte, skriver Det Norske Havforskningsinstitut.

Selv om torskebestanden i Nordsøen har vist fremskridt de senere år, er tallene stadigvæk for kritiske lave til at man tør anbefale større kvote.

Torske fiskeriet toppede tilbage i 1970`erne og er siden faldet betydeligt. I 2011 blev der fanget 27.000 tons torsk i Nordsøen og Skagerrak. Heraf tegnede Norske fiskere sig for de 4.500 tons til en samlet værdi af ca. 50 mio. kroner.

Det er vanskeligt at skelne de forskellige torskebestande i Nordsøen, Skagerrak og i den østlige Engelske Kanal fra hinanden og man har derfor bestemt at behandle dem som en bestand, når den samlede kvote skal beregnes.

Kilde: Det Norske Havforskningsinstitut / ICES
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia