Besøg vores mobil side
 .

Årsrapport 2013 fra den norske havfiskeflådes organisation

Udgivet af FiskerForum den 30-01-2014 · info@fiskerforum.dk

Hvert år, ved denne tid, udkommer den norske havfiskeflådes organisation ”Fiskebåt” årsrapport, hvor interesse- og arbejdsgiverorganisationen, beretter om året der gik, i dette tilfælde år 2013.

Hele rapporten kan du se her ”Fiskebåts Årsrapport 2013”.


I rapporten beskrives en af fiskeflådens helt store udfordringer, nemlig de manglende investeringer til fornyelse af flåden. Trods dette blev der alligevel leveret hele 15 nye fartøjer i 2013. Hvilket organisationen ser som et positivt tegn, da gennemsnitsalderen for hele flåden i Norge nærmere sig 20 år i gennemsnit.


Nye moderne fartøjer er miljørigtige og højeffektive samt ikke mindst konkurrencedygtige i kampen om arbejdskraften, hvor det bliver stadigt vanskeligere, at rekrutterer arbejdskraft til havflåden, samtidig med at forventningerne til øget komfort og et sikkert arbejdsmiljø, stiger.


Ud af de 15 fartøjer, der blev leveret i 2013 var der syv ringnotbåde og otte torsketrawlere, hvoraf det sidst leverede fartøj, var en fabrikstrawler, som der ikke er leveret mange af de sidste mange år. Ca. halvdelen af de nye notbåde og trawlere, er bygget i Norge og den anden halvdel fordeler sig på Danmark og Tyrkiet.


Kilde: Fiskebåt
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia