Besøg vores mobil side
 .

Adam og David fra DR-udsendelsen, det sejler, besøger Hvide Sande Standen på DanFish 2013

Udgivet af FiskerForum den 27-09-2013 · info@fiskerforum.dk

Overraskelsen på Hvide Sande standen på DanFish i Aalborg, er de to barndomsvenner, Adam og David fra stenbroen i det indre København, som fortæller om deres drengedrømme, saltvand og skumsprøjt samt det hårde fiskeri med kutteren Nana.

Fiskernes Fremtid har hyret de to venner til DanFish stand D 841, hvor de rundhåndet skal dele ud af deres oplevelser og fortælle om deres erfaring, til de mange unge, der står på spring for at komme ind i fiskeriet.

Erfaring om fiskeriet, fik Adam og David ind på en lidt usædvanlig og utraditionel måde, da de to københavnere, i sommers lejede en fiskekutter i Thorsminde på den jyske vestkyst. De havde som et helt overordnede mål, at sejle Danmark rundt og møde andre fiskere samt ad den vej lære om fiskeriet undervejs. Efter en måneds lærlinge-sejlads, med hårdt slid og mange vabler, skulle stenbrosvennerne så være klædt tilstrækkeligt på til at sejle deres kutter Nana, fyldt med friskfanget fisk op gennem Øresund og helt ind til centrum af København. Noget der blev fulgt tæt i otte fjernsyns-udsendelser på dr.dk.

Historien om sejladsen, mødet med fiskeriet i både Nordsøen, Skagerrak og kattegat samt de indre danske farvande samt ikke mindst mødet med hårdføre fiskere og med en tilværelse, som absolut ikke er for tøsedrenge, regner Fiskernes Fremtid med vil trække rigtigt mange unge til standen.

Bag Stenbro-drengenes fortællinger og fiskedrømme, står et panel af specialister fra Fiskernes Fremtid klar med råd og vink, til en ung mand eller kvinde, der på samme måde som Adam og David, har lyst til at prøve kræfter med fiskeriet og gerne vil have foden på eget dæk.

Fiskernes gennemsnitsalder er i øjeblikket på den forkerte side af de 50, så erhvervet har virkeligt hårdt brug for unge. Derfor tilbyder Fiskernes Fremtid at være sparringspartner i et videre uddannelsesforløb og yder rente og afdragsfrie lån, af en vis størrelse, hvis man samtidig ønsker at gå skippervejen.

Så en ung går ikke forgæves til Fiskernes Fremtid, der med en alsidig og sødygtig flåde og en moderne og veludbygget havn i baghånden, kan tilbyde en fremtid i fiskerbyen Hvide Sande, smukt beliggende mellem hav og Fjord.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia