Besøg vores mobil side
 .

Alaskan Leader Fisheries bestiller større fryse og langline fartøj ved skibsværft i Tacoma.

Udgivet af FiskerForum den 22-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Der er i februar 2012 underskrevet aftale om byggeri af en af de største og mest miljøvenlige kommercielle fiskefartøjer nogensinde bygget i USA, mellem Alaskan Leader Fisheries LLC Fiskeindustri og værftet JM Martinac Shipbuilding Corporation of Tacoma, Washington.

Langline- og frysefartøjet F/V Northern Leader er med en længde på 56 meter og en bredde på 12,8 meter samt en dybgang på 5,6 meter, godt rustet til langline fiskeri i det nordlige Stillehav, Berringshavet og omkring Aleuterne, øgruppen som deler de to havområder.

Rederiet vil primært gå efter Alaska torsk og sablefish, som efter fangst på line bliver renset og nedfrosset om bord inden for få minutter for at bevare fiskens kvalitet. Fartøjet er et af de største langlinefartøjer ved den Canadiske kyst og råder over imponerende 1064 m3 stort fryselager kapacitet.

Robin Samuelsen, formand for Alaskan Leader Fiskeri LLC og bestyrelsesformand og administrerende direktør for Bristol Bay Economic Development Corporation Dillingham, Alaska sagde "F/V Northern Leader vil være en af de mest teknologisk avancerede og innovative kommercielle fiskefartøjer der nogensinde er bygget.”

”Skibsdesignet vil, kombineret med det økologiske rigtige fiskeri og den målrettede hurtige behandling af fangsten ombord samt fartøjets brændstofbesparende fremdriftssystem, udstikke linjerne for udformningen af fremtidens fiskefartøjer,” fremførte Robin Samuelsen og fortsatte, ”jeg er meget stolt over at vi har taget føringen for genopbygning af vores aldrende langline flåde, som for nogles vedkommende er næsten 70 år gamle. Nye skibe giver også større sikkerhed og bedre komfort for vores besætninger samt skabe nye arbejdspladser, til glæde for lokal befolkningen og industrien.

”Vi skylder naturen respekt. Vi skal fortsat værne om vores vigtige havmiljø og ressourcer samt indrette fiskeriet bæredygtigt og altid vælge den teknologi for fiskeriet, der har mindst miljøpåvirkning, således kan vi fortsat fremhæve Alaska som værende en af verdens førende og bedste leverandørere af fisk med en uovertruffen kvalitet” sluttede Robin Samuelsen.

Joe Martinac Jr., formand for JM Martinac Shipbuilding anslår, at et projekt af dette omfang vil skabe over 100 fuldtidsstillinger på værftet og at det vil skabe ekstra arbejdspladser ved underleverandører, der over de næste 16 måneder skal levere vare og tjenesteydelser. Leveringen af fartøjet til Alaskan Leader Fisheries LLC fiskeindustri er planlagt til slutningen af april 2013.

Når byggeriet af F/V Northern Leader er afsluttet i foråret 2013 vil fartøjet få hjemhavn i Kodiak primært ved Dutch Harbor, Alaska.

Fakta
Alaskan Leader Fisheries LLC er en af de største langline virksomheder i Alaska med fire fryse - langlinefartøjer og et seafood marketing firma samt et fartøjs administrationsselskab og en afdeling med skibsudstyr. Virksomheden er etableret i 1990 på øen Kodiak, Alaska af syv lokale fisker familier. Driften er baseret på en kooperativ model med aktiv deltagelse af selskabets ejere. Bristol Bay Economic Development Corporation og de oprindelige stiftende familier har lige fordelt 50% -50% ejerandel i selskabet.


Kilde: Alaskan Leader Fisheries LLC fiskeindustri
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia