Besøg vores mobil side
 .

Asien er fremtidens fødevare- og eksporteventyr

Udgivet af FiskerForum den 10-04-2014 · info@fiskerforum.dk

Fødevareminister Dan Jørgensen indleder i dag en officiel rundrejse i Malaysia og Singapore, hvor han blandt andet skal åbne den danske pavillon på FHA 2014 (Food and Hotels Asia) i Singapore.

Den danske fødevareklynge står i dag for 24 procent af den samlede danske eksport. Men potentialet er langt større. Derfor vil fødevareminister Dan Jørgensen i denne uge tage på rundrejse i Malaysia og Singapore for at se på danske fødevareproducenters mulighed for at øge eksporten på det Sydøstasiatiske marked. For netop her venter fremtidens fødevaremarked, vurderer ministeren.


Fordobling af købestærke forbrugere i Asien
Den sydøstasiatiske middelklasse er i hastig vækst og vil fra 2010 og frem mod 2017 blive mere end fordoblet fra 40 mio. til 85 mio. mennesker.


"Tallene er svimlende. Og med en prognose, der viser, at mere end halvdelen af den globale middelklasse i 2030 vil være bosat i Asien, ligger det lige for, at den danske fødevareindustri skal satse benhårdt på det asiatiske marked. Det kan blive Danmarks næste eksporteventyr og dermed også en mulighed for at skabe mange nye danske arbejdspladser", siger Dan Jørgensen.


Åbning af dansk pavillon på ledende fødevaremesse
Fødevareminister Dan Jørgensen åbner i dag den danske pavillon på den ledende fødevaremesse FHA (Food and Hotels Asia) i Singapore, hvor der forventes 64.000 deltagere fra 95 forskellige lande.


"FHA er en optimal platform for danske fødevarevirksomheder, der vil styrke deres position på asiatiske marked. Danmark er kendt for kvalitet og høj fødevaresikkerhed, som er et vigtigt konkurrenceparameter i den internationale konkurrence. Vi har allerede produkterne, der efterspørges, og det er næsten et åbent ta’-selv bord, hvis vi forstår at skabe de rigtige kontakter", understreger Dan Jørgensen.


Kilde: FVM
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia