Besøg vores mobil side
 .

Bakkafrost fik 335 millioner i overskud i første kvartal 2017

Udgivet af FiskerForum den 29-05-2017 · info@fiskerforum.dk

Den færøske opdrætsgigant Bakkafrost fik et godt økonomisk resultat de første tre måneder af 2017 - nemlig 335 millioner kroner. Det var især produktionen af laks, fiskemel, olie og foder som trak resultatet op, imens produktionen af færdigvarer gav underskud.

Virksomheden oplyser ifølge www.in.fo, at første kvartal var en begivenhedsrig periode. I januar startede en ny forædlingsafdeling op i de nye produktionsfaciliteter i Glyvrar, Færøerne. Samtidig blev virksomheden udfordret på grund af sygdommen ILA, der ramte visse opdrætsområder. Her har Bakkafrost sammen med myndighederne fuldt udviklingen nøje, hvilket blandt andet førte til, at al fisk i de ramte områder straks blev fjernet og slagtet, da mistanken om sygdom var blevet bekræftet.

Det økonomiske resultat for Bakkafrost for første kvartal 2017 blev på 335 millioner kroner - sammenlignet med 254 millioner kroner for samme periode sidste år. Ser man nøjere på tallene, så præsterede fiskeopdræt et overskud på 373 millioner kroner sammenlignet med 261 millioner kroner samme periode sidste år.

Der blev i første kvartal slagtet mere laks end samme periode sidste år, og værdien var desuden pænt højere end i 2016.

Færdigvarer gav et minus
Indenfor færdigvarer ser det dog knapt så godt ud for Bakkafrost. Her gav produktionen et underskud på 53 millioner kroner de første tre måneder sammenlignet med et minus på 25 millioner kroner samme periode sidste år. Fiskemel, olie og foder gav et overskud på 45 millioner kroner mod 69 millioner i 2016.

Bakkafrost havde ved udgangen af 1. kvartal en nettogæld på 459 millioner kroner. Værdien på ubenyttede kreditter var på 826 millioner kroner. Solvensgraden var 69 procent.

Kilde: in.fo

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia