Besøg vores mobil side
 .

Bestanden af Gråsæler i kraftig fremgang

Udgivet af FiskerForum den 04-01-2013 · info@fiskerforum.dk

Fundet af en kun fire uger gammel gråsæl-unge ved Bulbjerg øst for Hanstholm på den jyske Vestkyst, mere end indikerer at gråsæl-bestanden er i voldsom vækst.

Den grå babysæl er omkring 70 centimeter lang, og vil vokse op til at blive Danmarks største rovdyr. Gråsælen er næsten dobbelt så stor som den mere almindelige spættet sæl og en voksen han kan veje helt op til 300 kilo og overgår dermed Danmarks største pattedyr kronhjorten.

Sæleksperten Lasse Fast Jensen fra Fiskeri- og Søfartsmuseet er overrasket over fundet af den unge sæl, og siger til Midt & Vest, ” Det er højst usædvanligt, og første gang i nyere tid at der er fundet unge gråsæler så langt nord for Vadehavet.”

Gråsælen blev udryddet herhjemme for omkring 100 år siden, og er først fornylig vendt tilbage. Den er nu under indvandring til Danmark, fra både øst og vest. Ved den jyske vestkyst er der de senere år fundet enkelte unger i Vadehavet, men der er endnu ikke bevis for om de er født i Danmark, og det gælder også ungen ved Bulbjerg. Gråsælens die-periode er på kun tre uger, hvorefter selv meget små unger kan tilbagelægge endog meget store strækninger fra ynglekolonierne.

Kilde: P4.Midt&Vest
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia