Besøg vores mobil side
 .

Boom i loddefiskeri ved Island.

Udgivet af FiskerForum den 21-02-2011 · info@fiskerforum.dk

Islandske fartøjer har i januar måned 2011 fanget ikke mindre end 120.000 tons lodde.

Loddefiskeriet ved Island er i 2011 kommet flot fra start. såvel mængder som priserne boomer. Ifølge flere medier har islandske fartøjer mere end fordoblet fangsterne i forhold til samme periode året før.

Januar måneds fangster blev på 120.000 tons, mod 55.000 tons i 2011. Samtidig har bl.a. Færøske og Norske fartøjer også fisket meget i samme område. Fra norsk side rapporteres om samlede fangster på 30.000 tons.

Lodden forarbejdes til fiskemel og olie. Prisnoteringen ligger væsentligt over sidste års niveau og fiskerne afregnes typisk et pænt stykke over 2,20 kr./kg.

God start for RE 9 Faxi
HB Grandi's pelagiske Fartøj Faxi fik bl.a. en god start i sidste uge. ”Fiskeriet foregik på lavt vand ud for Skardsfjöruviti syd for Island, lodderne blev fanget på kun otte favne vand,” siger Albert Sveinsson, skipper på Faxi.

Faxi var på fiskepladsen onsdag aften, og havde fuld last på 1550 ton allerede torsdag morgen, efter endt fiskeri sejlede Faxi mod Akranes, nord for Reykjavik, for at losse til HB Grandi’s fabrik.

”Fiskeriet var fint, men det har været spredt indtil nu. Der er lodder flere steder med de flytter sig hurtigt.” siger Albert Sveinsson, og fortsætter- ”Vi var i den vestlige ende af fiskefeltet, og jeg ved ikke om der har været rapporteret om lodde længere mod vest. Det ser ud til at være store lodder af god kvalitet, selv om jeg endnu ikke har set prøverne, der viser hvor mange fisk der er per kilo”

Faxi anløb Akranes torsdag aften og begyndte losning så snart de var i havn, Faxi var færdig med at losse fredag morgen.

Kilde: HB Grandi /FiskerForum.com/EK/ LF

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia