Besøg vores mobil side
 .

Brevet i flasken.

Udgivet af FiskerForum den 07-05-2012 ¡ info@fiskerforum.dk

Tyske turister finder gammel flaskepost i klitterne ved Klegod.

Efter en vandretur i den vestjyske natur ved Vesterhavet, har en tysk familie fundet en gammel flaskepost i sandet ved Klegod Strand. Op af flasken trak familien et gammelt gulnet papir, som trods vind og vejr stadig kunne lĂŚses og dermed ogsĂĽ opfordringen, fra afsenderens side, om at give besked om hvor og hvornĂĽr man havde fundet flaskeposten.

Brevet var dateret den 5. april 1962 i Hvide Sande – altså var det næsten på dato 50 år siden den var smidt i havet.

Da der ikke er langt fra Klegod til Hvide Sande, tog den tyske familie en beslutning om at finde afsenderen og tog dermed udfordringen op og gik pü jagt efter den unge fisker Leif Olesen fra Hvide Sande. Adressen var fÌrgemandsvej, sü her gik de i gang med at spørge sig for, om nogen viste hvad der var blevet af den unge fisker.

Da alle nÌsten kender alle i en by af Hvide Sandes størrelse, gik der ikke lang tid før Leif Olesen blev kontaktet pü hans arbejdsplads, Røgeriet pü Nordhavnen af Hvide Sande, med spørgsmület
”Hast du jemals eine Flaschenpost ins Meer geworfen” ?

Selvom Leif Olesen har en god hukommelse, var han helt sikker pĂĽ at det havde han ikke.

Her kunne historien så slutte, men den tyske familie lod sig ikke sådan affærdige med et nej, så op af frakkens inderlomme trak de så det gamle brev og viste det til Leif og spurgte igen, ”Kannst du deine Handschrift wieder erkennen” ?

Med beviset i hünden og stüende sort pü hvidt, mütte Leif Olesen erkende at det havde han og langsomt kom historien tilbage til ham. Det var en forürsdag i 62, hvor han befandt sig to timer W-SW af Hvide Sande pü kutteren RI 125 Libra. Her havde Leif Olesen som ung fisker hyre og pü vej ud pü fiskepladsen, i en kraftig østenvind, smed han sü flaskeposten ud, med hübet om at den en dag mütte lande sikkert og langt fra Danmark.

At der skulle gü nÌsten 50 ür inden han fik beskeden og at den desuden var drevet i land kun ganske fü kilometer fra hans bopÌl, havde han ikke i sin vildeste fantasi drømt om.

Nu har han mindet liggende i form af en kopi af brevet, som tyskerne havde givet ham, da de selv ønskede at beholde det originale brev. DesvÌrre nüede han ikke at fü den tyske families navn og adresse, sü hvis nogen kender til historien og til den tyske familie, mü man gerne kontakte Leif Olesen pü Røgeriet ved Nordhavnen i Hvide Sande, med oplysningen.

Kilde: fam. Olesen
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - sĂĽ huske at like den pĂĽ Facebook - sĂĽ dine venner ogsĂĽ fĂĽr mulighed for at lĂŚse den.


© 2017 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia

*/