Besøg vores mobil side
 .

DNs afdeling på Bornholm foreslår økonomisk kompensation til fiskerne

Udgivet af FiskerForum den 24-01-2014 · info@fiskerforum.dk

Formanden for Danmarks Naturfredningsforenings (DN) lokalafdeling på Bornholm går nu i medierne, med en uforbeholden støtte til fiskerne på Østersø øen, for at redde det bornholmske kystfiskeri.

”Kystfiskeriet ved Bornholm er et fornemt eksempel på bæredygtigt, skånsomt fiskeri baseret på lavt brændstofforbrug i forhold til fangsten og værdiskabelsen på land,” fortæller formanden Jørgen Butzbach i et brev til Tv2 Bornholm og det er baggrunden for at lokalbestyrelsen af DN (Danmarks Naturfredningsforening) nu ønsker at man hjælper fiskerne økonomisk i en overgangsperiode.


Sælerne er væsentligste årsag til de svigtende fangster
På baggrund af de bornholmske fiskeres svigtende fangster, blandt andet med et eksempel fra formanden, der fornyeligt havde talt med en lokal garnfisker, som havde 7 km garn ude, men som måtte nøjes med kun 18 kg torsk og lidt fladfisk, for sine anstrengelser.


Dette og andre eksempler på sælernes indflydelse på fiskeriet, har fået naturfredningsformanden til at reagerer på at sælernes antal er eksploderet de seneste år, og at der ifølge formanden for DN , officielt nu er optællinger der angiver ca. 24.000 gråsæler og mere end 16.000 spættet sæler i Østersøen. Hvilket har betydet af sælerne i dag gør et større indhug i fiskebestanden, end fiskernes kvoter tilsammen. Samtidig med det beviseligt har medført en voldsom øgning af antallet af torsk der er inficeret med torskeorm, som stammer fra sælerne, nyste tal viser helt op til 40%.Sælernes antal er eksploderet de seneste årJørgen Butzbach fortæller til sidst i brevet til TV2 Bornholm, at ingen kan være i tvivl om hvor alvorlige problemerne med sælerne er, men at det er en suveræn politisk afgørelse, hvad der skal til for at redde det bæredygtige og skånsomme bornholmske fiskeri.


Kilde: TV2 Bornholm
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia