Besøg vores mobil side
 .

DTU forsøgsfiskeri efter tunger.

Udgivet af FiskerForum den 10-11-2011 · info@fiskerforum.dk

De årlige kvote optællinger efter tunge er gået i gang i Skagerrak, hvor fiskeskipper Dan Hansen fra Susanne H lægger fartøj til.

Forsøgsfiskeriet blev ellers skubbet en lille uges tid pga. Dan Hansens bryllup og efterfølgende bryllupsrejse. Efter en vellykkede rejse er kursen nu sat nordud sammen med 2 forskere fra DTU og en lærling sammen med Dan Hansen.

Tungeforsøgene er beregnet til at vare i ca. 3 uger og er koncentreret omkring Skagerrak og Kattegat ved Læsø og nord for Anholdt. I et af de første slæb blev til et uventet godt resultat, 1800 kg fortrinsvis rødspætter og nogle få tunger. Der benyttes Dan`s ”islænder” trawl med rubber og 55 mm i maskestørrelse. De næste træk gav lidt mindre 200 kg pr. slæb. Der slæbes på bestemte steder og i afmålt tid.

Dan Hansen fortæller at der endnu er et par dage i Skagerrak, inden turen går sydover i Kattegat indtil den 30. november hvor forsøgene afsluttes. Med mindre det sætter ind med dårligt vejr, håber Dan Hansen på at man kan holde de aftalte slæb og forblive i de planlagte områder. Næste større opgave bliver torske forsøgene næst efter i Kattegat.

FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia