Besøg vores mobil side
 .

DanAqua er fremtidens internationale akvakulturmesse

Udgivet af FiskerForum den 29-03-2011 · info@fiskerforum.dk

Vækstpotentialet inden for akvakulturproduktionen af fisk er i rivende udvikling, og derfor samles udstillere, indkøbere og fagfolk nu for første gang i Aalborg til en ny international messe for at udforske markedet og dets muligheder.

DanAqua gennemføres samtidigt med den anden store internationale fiskerimesse DanFish International, der finder sted onsdag 12. oktober, torsdag 13. oktober og fredag 14. oktober. Aalborg Kongres & Kultur Center samt Dansk Eksportforening står bag begge messer, og inviterer indkøbere og leverandører af opdrætningsudstyr inden for til tre dage i akvakulturens tegn. DanAqua er den første store internationale messe i Danmark for hele opdrætssektoren.

Mulighed for nyt væksteventyr
Danmarks kompetencer inden for akvakultur er betydelige med hensyn til teknologi og systemer; et område, der i forhold til investeringer og udvikling har vindmøllepotentiale. Det fremgår i hovedrapporten fra regeringens akvakulturudvalg af 2009 med anbefalinger til en bæredygtig udvikling af dansk akvakultur. Fra regeringens side bakker man derfor op om industrien.

– Der er rigtig gode fremtidsmuligheder for dansk eksport af udstyr og viden til akvakulturerhvervet, der er verdens hurtigst voksende fødevareerhverv. Fisk produceret i dambrug og havbrug omsætter alene i Danmark for cirka en mia. kr., og dette tal kan mangedobles i fremtiden. Danmark har god mulighed for at skabe et væksteventyr, da vi har den viden, der skal til, og kender kunderne. Ikke mange ved, at Danmark er verdens fjerdestørste eksportør af fiskeprodukter, eller at vi er førende inden for bl.a. recirkuleringsteknologi og foder. Jeg er derfor glad for, at der nu er mulighed for, at denne industri får sin egen akva-messe på dansk grund, siger Ulrik Dahl, direktør i Dansk Eksportforening, der er én af kræfterne bag DanAqua.  

Skab kontakter i hele verden
Deltagelse på messen kan give en enestående mulighed for at skabe gode kontakter med relevante samarbejdspartnere og kunder. Som udstiller kommer man i kontakt med de mange indkøbere fra mere end 40 lande, der traditionelt gæster DanFish International, og som kommer decideret for at indkøbe udstyr til fiskeindustrien. Udover de mange inviterede toneangivende indkøbere, vil der være eksperter, producenter og medier på messen.

Bliv opdateret inden for den nyeste viden
DanAqua vil være en oplagt mulighed for at erhverve ny viden og holde sig ajour med den seneste forskning på området. Messen vil udover stande byde på en række gratis seminarer og workshops med bl.a. præsentationer af nye tiltag, produkter og tendenser. Det betyder, at messen er rummet, hvor man kommer på forkant med den nyeste viden og seneste udvikling; man opnår væsentlig indsigt i, i hvilke retninger akvakulturen bevæger sig i fremtiden, og hvordan man følger med.

Fremover afholdes DanAqua hvert andet år sammen med DanFish International, og strategien er at få præsenteret knowhow i verdensklasse kombineret med salg og køb af alt opdrætningsrelateret udstyr.

Kilde: Aalborg Kongres & Kultur Center

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia