Besøg vores mobil side
 .

Danidas havneprojekt Oluvil Port på Sri Lanka afsluttet.

Udgivet af FiskerForum den 18-09-2012 · info@fiskerforum.dk

Ny Erhvervs-og fiskerihavn i Sri Lanka står nu færdig, men mangler nu kun at både fiskerne finder vej og fiskeforarbejdnings virksomheder etablere sig.

Danske MT Højgaard udførte projektet i to faser. I første fase opførte Højgaard to bølgebrydere og i anden fase blev havnen uddybet, det skulle give adgang for fartøjer på op til 16.000 tons.

Havnen er placeret på østkysten af Sri Lanka. Erhvervshavnen blev opført med et 330 meter kajanlæg med otte meters vanddybde, og fiskerihavnen blev etableret med et 200 meter kajanlæg med tre meters vanddybde.

Projektet indeholdte også opførelsen af 1.500 meter bølgebrydere konstrueret af cirka en million tons sten sprængt og sorteret i Højgaards stenbrud. Det indeholdte desuden uddybning af cirka 1,2 millioner m³ og ca. 200.000 m³ kystfodring.

Udover adgangsveje til og fra havnen, er der opført moderne frysehuse med en kapacitet på 500t til lagring af fisk og forarbejdning samt et værft område til reparationsarbejder og opbevaring af fiske redskaber på land, samt forskellige servicebygninger og pakhuse.

Sri Lanka Ports Havneformand Priyath Wickrama fortæller at den nye havn vil håndtere skibe primært til dybhavsfiskeri og betjene fragtskibe til regionens lokale industrier.

Projektet i det fjerne fiskerleje startede i juli 2008 med et rentefrit lån på € 46 mio og med en 10-årig tilbagebetalingstid fra Nordea Bank, Danmark.

Kilde: MTHøjgaard
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia