Besøg vores mobil side
 .

Danmark verdens femtestørste eksportør af fisk og skaldyr

Udgivet af FiskerForum den 06-11-2013 · info@fiskerforum.dk

Det norske Northern Seafood Magasin, der henvender sig til købere, sælgere og producenter af fisk og skaldyr world wide, skriver i deres sidste nummer, at selv om Danmark kun kommer ind på en 22. plads i forhold til hvor meget danskerne producere, kommer Danmark alligevel i mål, som verdens femtestørste eksportør af fisk og skaldyr.

Northern Seafood Magasinet finder det utroligt svært at placerer Danmark på den internationale skala over eksportører af fisk og skaldyr. Men skriver videre, at en stor re-export af halvfabrikata og handel med fisk og skaldyr samt eksport af vilde fisk og en større aquacultur produktion, alligevel gør Danmark til en stor-eksportør. Kun overgået af lande som Kina, Norge, Thailand og Vietnam målt i omsætning.


Rangeringen af landene på grundlag af fiskens værdi og kvalitet, giver ikke et helt retvisende billede af rækkefølgen. Danmark har som kina og Thailand, alle en stor andel af eksport, som bliver re-eksporteret som importeret fisk.


Noget danskerne er gode til, er at øge værdien af fisken. Danskerne landede i 2011 168.966 tons konsumfisk, svarende til en værdi af 1.832 millioner kroner. Dansk Aquakultur producerede lige under 40.000 tons overvejende regnbueørred, som havde en værdi på 801 million kroner. Oveni importerede danske selskaber 486.000 tons fisk til en værdi af 11.000 millioner kroner, fortrinsvis til konsum, svarende til 716.000 tons rå materiale til en samlet værdi af 13.700 millioner kroner, klar til produktion, re-eksport og til industrielt brug.


Kilde: Northern Seafood
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia