Besøg vores mobil side
 .

Danmarks Fiskeriforening kræver større torskekvote for 2014

Udgivet af FiskerForum den 10-07-2013 · info@fiskerforum.dk

Formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, slår nu fast at det tidligere skræk-scenarie med faldende torskebestand, nu for syvende år i træk i stedet er i stigning, hvorfor en stigning i kvoten for 2014, bør være indiskutabelt.

Han beklager i en udtalelse til Fiskeri Tidende, at udmeldingen fra Danmarks Fiskeriforening i forbindelse med offentliggørelsen af ICES rådgivning for 2014 var upræcis. Han pointerer derfor, at Danmarks Fiskeriforening har en klar forventning om en kvotestigning i forhold til den nuværende kvote.

”Torskebestanden i både Nordsøen og i Skagerrak er i så god og konstant udvikling, at det forventes at kvoten for 2014 vil stige i forhold til, den af Ministerrådets fastsatte kvote for 2013 på 31.801 tons,” siger formanden videre. ”Endvidere blev fiskeriindsatsen, de dage man må fiske, fastfrosset i år af Ministerrådet og sammen med det faktum, at ICES nu ikke længere forvalter torsken efter forvaltningsplanens retningslinjer for genopbygning, bør dette give en stigning i kvoten for 2014.” slutter formanden.

Kilde: Danmarks Fiskeriforening
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia