Besøg vores mobil side
 .

Danmarks største pelagiske trawler overholder de fremtidige IMO Tier lll miljøkrav.

Udgivet af FiskerForum den 02-04-2012 · info@fiskerforum.dk

Wärtsilä leverer design og komplet fremdriftspakke til S349 Gitte Henning. Fremdrivningsløsninger der kombinerer energieffektivitet og maksimal pæletræk under trawlfiskeri, og endvidere sænker NOx-udledninger fra motorerne.

Wärtsilä har indgået kontrakt for levering af skibsdesign og komplet fremdrivningssystem til trawleren S349 Gitte Henning, som værftet Western Baltija Shipbuilding i Litauen skal bygge for det danske rederi Gitte Henning A/S.

Skibsdesignkontrakten omfatter alle tegninger, specifikationer og beregninger, som værftet kræver for at bygge skibet. Pakken af fremdrivningsudstyr omfatter en Wärtsilä 9L32 hovedmotor med nyt design, gearkasse, kontrollerbar propeller (CPP), HR propellerdysse, Wärtsilä 8L26 hjælpemotor, samt tilhørende udstyr - herunder NOx katalysator til begge motorer. Ud over dette skal Wärtsilä levere tilsyn med nybygningsarbejdet for rederen under hele byggeperioden.

For at sænke udledningen af kvælstofoxider (NOx), er begge motorer udstyret med Wärtsilä's NOx katalysator (NOR). Disse er baseret på Selective Catalytic Reduction (SCR) teknologi, og reducerer NOx-udledningen med 85-95%. Katalysatorerne er i stand til at sænke NOx emissioner til et niveau på 1,5 g/kWh. Dette er i overensstemmelse med kravene i IMO Tier III, som forventes at træde i kraft i 2016.

"En af vores krav var, at det nye skib ville imødekomme de nye IMO Tier III krav. Med dette nye fartøj lever vi op til fremtidig lovgivning, og det harmonerer med vores politik om at være en bæredygtig virksomhed. Derudover sparer vi brændstof med den samlede fremdriftspakke", siger Henning Kjeldsen, ejer af Gitte Henning A/S.

Fiskerfartøjet er planlagt til at blive overdraget til kunden i slutningen af juli 2013.

S349 Gitte Henning:
Længde: 86,3 m
Bredde: 17,6 m
Dybde til 1. dæk: 10,2 m
Bruttotonnage: 4400
Dybgang: 8,6 m
RSW Kapacitet: 3200 m3
Lastrum: 13
Hastighed: 17 knob
Mandskab: 14 personer + hospital

Fakta: Wärtsilä
Wärtsilä er en global markedsleder indenfor komplette livscyklus power løsninger til marine- og energimarkederne. Med fokus på teknologisk innovation og samlet effektivitet, maksimerer Wärtsilä de miljømæssige og økonomiske resultater for sine kunders fartøjer og kraftværker.


Kilde: Wärtsilä
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia