Besøg vores mobil side
 .

Dansk fangede hummer leveret til svensk høj pris marked.

Udgivet af FiskerForum den 10-09-2010 · info@fiskerforum.dk

Hen over august måned har flere danske fartøjer leveret ferske jomfru hummer til det svenske marked.

En af de både, der dyrker det svenske marked, er Skipper Allan Åbenhus Nielsen fra A357 ”Hanne Due”. Han fortæller, at der i sensommeren er et lukrativt svensk marked for super friske hummer. Derfor har skibet i en periode leveret hummer til Sverige ugens 3 første dage og sluttet ugen af med en hjemrejse til Hals.

Hummer priserne har generelt været opadgående og ligger i Danmark for nuværende på knap 60 kr./kg., men i Sverige har ”Hanne Due” fået afregninger på 196 Skr. – en enkelt gang 206 Skr., for de bedste kvaliteter.

Fangsterne er leveret på vestkysthavnen Träslövsläge syd for Varberg.

Allan Åbenhus Nielsen har været selvstændig fisker siden 1992, da han købte ”Mumietrolden” fra Hvide Sande. Han bedømmer den nuværende hummerbestand i Kattegat som værende utrolig god; ”Vi har fisket godt i foråret, hele sommeren og det fortsætter”.

Igennem den seneste uge har der været forholdsvis blæsende i Kattegat. I håb om at få lidt læ for den kraftige sydøstlige vind søgte skibet i løbet af ugen forholdsvis tættere på Sveriges kyst. Og også i det område er der øjensynlig gode forekomster af jomfruhummer; ”Hanne Due” landede fredag morgen 2.123 kg.

Se mere om fartøjet her

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia