Besøg vores mobil side
 .

Dansk fødevareminister vil ikke kompenserer for danske fiskeres tab

Udgivet af FiskerForum den 10-03-2014 · info@fiskerforum.dk

I følge norske kilder fortsætter forhandlingerne mellem EU og Norge, om den omfattende kvoteaftale for fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak, i Edinburgh hertil formiddag.

Og med dette, omend lidt svage håb om en aftale, har den danske fødevareminister meldt ud, at den danske regering ikke har planer om at betale kompensation for de manglende fiskerimuligheder, som dansk fiskeri har måttet undvære siden årskiftet.

I stedet vil ministeren kigge på mulighederne for, når fiskeriaften engang er forhandlet på plads, at give generelle forbedringer til fiskeriet, således fiskerne selv kan indhente noget af det tabte.

Fra norsk side udtrykker de norske organisationer og repræsentanter for den pelagiske fødevareindustri, tilfredse med forhandlingerne indtil nu, og stiller sig bag den norske forhandler delegations håndtering af forløbet.

Fra dansk side vil man stadig lægge maksimalt pres på, både overfor EU forhandlerne og overfor den norske regering, for at komme i land med en forhandlingsaftale så hurtigt som muligt.

Fiskerne er blevet skuffet før, så forventningen til en enighed og underskreven aftalen, kan ligge på et meget lille sted og udsigten til endnu et sammenbrud, kan udløse endnu flere danske fiskeres ønske om en boykot af norske fisk til EU.

Kilde: Fiskebat.no og Jyllands-Posten
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia