Besøg vores mobil side
 .

Dansk skibsværftspartner i Bangladesh leverer færge til Danmark

Udgivet af FiskerForum den 07-02-2013 · info@fiskerforum.dk

Det danskejede AS Scan i Hvide Sande har med sit joint venture selskab Scan Machinery Bangladesh Ltd., en partner i Western Marine Shipyard i Bangladesh, der leverer den nye færge til overfarten mellem Hundested og Rørvig ved Isefjorden.

Færgen blev onsdag navngivet på værftet i Bangladesh, hvor Danmarks ambassadør i landet Svend Olling kunne glæde sig over at det er første gang der leveres en færge ”den anden vej”.

Tidligere sendte Danmark deres udtjente færger til bangladesh. Den udvikling er nu vendt og det fremhæver Svend Olling som et flot symbol på den vækst bangladesh er inde i for tiden. En udvikling, der med støtte fra Danida, har været med til at opbygge en skibsværftsindustri i landet. En industri der i dag beskæftiger tusindvis af arbejdere og ifølge Svend Olling, en industri der har stort vækstpotientalle på grund af sine konkurrencedygtige priser.

Den 50-meter lange færge får plads til 147 passagerer og 28 køretøjer. Færgen indsættes i fast rutefart over Isefjorden den 1. juli 2013.

Kilde: nyhederne tv2.dk
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia