Besøg vores mobil side
 .

De størrer tobisbåde afventer fiskeriet styrkes

Udgivet af FiskerForum den 05-04-2013 · info@fiskerforum.dk

Mens dagbådene vender hjem med fine fangster, så må de størrer tobisbåde for manges vedkommende vende tomhændede hjem og vente på lunere vandtemperaturer

Der er to sider af sæsonstarten på tobisfiskeriet. Den ene side er de mindre fartøjer, som oftest vender ud og hjem på samme dag. Det er fartøjer som FN321 - Line Dalgaard Kerteminde og HM 53 Trine Vendelbo Lildstrand, der begge har delt gode historier på FiskerForum om deres sæsonstart.

Den anden side er de større skibe, som for manges vedkommende vender tomhændede hjem.
- Det, vi hører, er, at temperaturen er for lav til at fange tobis, så de store både kommer tomme hjem eller måske med 10 ton. Så det ser ud til, at sæsonen bliver forsinket. I bedste fald vil der blive tale om en forskydning, så det, der ikke bliver fanget i april, vil blive fanget senere på sæsonen. Så vi tager det roligt og håber, det bliver bedre, siger Peter Jensen fra Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S.

Han har dog stadig nok at se til. Dagbådene leverer nemlig omkring 100 ton hver aften primært fisket i området sydvest for Hirtshals.

- Det er udmærket, at de er kommet godt i gang, men vi skal jo også gerne have de store med, siger Peter Jensen, der fornemmer at situationen set fra Hanstholm også gør sig gældende i de øvrige store havne.

Kilde: FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia