Besøg vores mobil side
 .

Den norske snurper Ligrunn er nu klar til makrelfiskeriet

Udgivet af FiskerForum den 13-09-2013 · info@fiskerforum.dk

Efter et par måneders klargøring af det norske rederi Liegruppen Fiskeri AS nye pelagiske trawler ved Hellesøy Verft AS ved Løfallstrand, er fartøjet nu ankommet til dens hjemhavn Sotra vest for Bergen.

Det var også Hellesøy Verft AS, der for knapt et år siden leverede Liegruppens anden nybygning Liafjord, der ligeledes var tegnet af Wärtsilä Ship Design og hvor skroget, som det var tilfældet med Ligrunn, er bygget på et værft i Litauen.

Ligrunn der med en længde på 64 meter og 13,8 meter bredde, mangler endnu at blive rigge til trawl, noget der ifølge skipper Paul Utvær kun vil tage nogle få dage. Planen er ifølge skipperen, efter de sidste småjusteringer, at tage på makrelfiskeri engang i næste uge.

Det norske Kystmagasinet har besøgt nybygningen, og fortæller på deres hjemmeside at Ligrunn har alle ultramoderne løsninger ombord, specielt fremdriftsanlægget, der er af typen dieselelektrisk / hybrid giver store driftsmæssige besparelser. Skibet logger 12,5 knob alene med hjælpemotoren og hele 19,4 knob når alle motorer er koblet til. Der er endvidere foretaget nogle ændringer i forhold til Liafjord, der blev leveret sidste år, og det er et noget større RSW anlæg, samt et andet design på de tekniske installationer og igen andre farver på interiøret.

Se billedserien fra Kystmagasinet her nedenfor.

Kilde: Kystmagasinet
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia