Besøg vores mobil side
 .

Det Frie Forskningsråd har bevilget en million kroner til laksefisks populationsgenetik

Udgivet af FiskerForum den 11-01-2013 · info@fiskerforum.dk

DTU Aqua-forsker Ph.d. Morten Limborg får eliteforskerstipendiat på en million kroner fra Det Frie Forskningsråds forskerkarriereprogram ”Sapere Aude”.

Den 33 årige Morten Limborg arbejder med at identificere og øge forståelsen af de evolutionære processer, der har ført til, at laksefisk har udviklet sig forskelligt og har tilpasset sig deres omgivende miljø.

Han studerer økologisk artsdannelse i forskellige arter af stillehavslaks (Oncorhynchus spp.) ved at sammenligne forskellige adfærdstyper: fisk der migrerer ud i havet og tilbage til deres opvækstområde for at gyde, fisk der lever hele livet i ferskvand. fisk der gyder i søer, og fisk der gyder i floder.

Ved at sammenligne adfærdstyper og bestande fra forskellige levesteder er det målet at øge forståelsen omkring de miljøparametre og genetiske mekanismer, der har ført til den udbredelse og biodiversitet, vi ser hos arterne i dag.

Denne viden vil kunne forbedre mulighederne for at forvalte og beskytte biodiversitet i bestandene i forhold til blandt andet klimaændringer.


Sapere Aude-programmet sigter på at udvikle de dygtigste forskeres evner, nationalt og internationalt. Målet er at skabe karriereveje og fastholde de mest talentfulde yngre forskere i forskningen. Bevillingen til Morten Limborg kommer fra det trin i programmet, som hedder ”DFF-Ung eliteforsker”.

Kilde: Aqua.dtu.dk
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia