Besøg vores mobil side
 .

Det Islandske IRF afholdt seminar på Fish International udstillingen i Bremen.

Udgivet af FiskerForum den 28-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Titlen på seminaret var "ansvarligt fiskeri i islandske farvande – i henhold til FAO-ISO modellen.

Blandt talerne var Eggert Benedikt Gudmundsson, formand for IRF Marketing Board og CEO for fiskeselskabet HB Grandi, som gav en orientering om programmet. Jòhann Sigurjònsson, generaldirektør for Marine Research Institute havde en præsentation og status over fiskebestandene i de Islandske farvande samt en forklaring af den videnskabelige forskning.

Administrerende direktør Peter Marshall for Global Trust Certification Ltd., forklarede certificeringen af det Islandske fiskeri. Titlen på indlægget var ”Certificering af Islandsk fiskeri efter FAO-ISO modellen – en ny horisont for fiskeriet”. Óskar Sigmundsson, chef for German Seafrozen fortalte om værdien af logoet og brugen af det, til at fremme salget af fisk og skaldyr fra Island på det tyske marked. Den Islandske Ambassadør i Tyskland Gunnar Snorri Gunnarsson, havde de afsluttende bemærkninger på seminaret, hvor mere end 90 deltagere var mødt op.

Fakta
Island har udvidet sin mærkningsordning IRF (”Iceland Responsible Fisheries”- ”Àbyrgar Fiskveidar Ses”) til også at blive en certificeringsordning, der vurderes af et uafhængigt irsk certificeringsbureau.

I starten var det tanken, at mærket skulle fortælle forbrugerne, at fisken kom fra Island, men nu er der bygget en certificering ovenpå, hvor et irsk certificeringsbureau står for vurderingen af fiskeriet.

Det er IRF Fonden der ejer og driver mærket af Iceland Responsible Fisheries. Fonden der er en non-profit organisation, blev etableret sidste år i februar og har overtaget driften og ledelsen af IRF programmet efter Fisheries Association Iceland. Specifikationer og certificerings metoden er akkrediteret af et IAF Akkrediteringsorgan (International Accredition Forum) og har den international standard for certificering EN45011 / ISO 65.

Fondens opgave er at udfærdige og vedligeholde kontrakter for certificerings programmet. Fremme og kommunikere med interessenter og ellers stå for udbredelsen og markedsføringen af IRF.

Torsk er den første art i ordningen, men rødfisk, kuller og sej er også på vej.


Kilde: IRF Island
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia