Besøg vores mobil side
 .

EU og Grønland indgik tirsdag ny fiskeriaftale

Udgivet af FiskerForum den 22-11-2012 · info@fiskerforum.dk

Europa-Parlamentet godkendte tirsdag en anbefaling af fiskeriaftalen med Grønland, der er udarbejdet af medlem af Europa Parlamentet Ole Christensen (A).

Den nye aftale der blev godkendt af Europa Parlamentet, med 574 stemmer for og 13 imod, mens 65 stemte blankt. Aftalen / protokolen fordeler fiskeriet af ni fiskearter og bestande mellem fiskeflåden fra ellelve EU – Lande og har endnu større fokus på det bæredygtige fiskeri.

I aftalen forventes det at Europa Parlamentet involveres mere omkring overvågning og kontrol af gennemførelsen af aftalen end tidligere. Aftalen er tre-årig og med ikrafttræden den 1. januar 2013.

”Aftalen skaber de nødvendige rammer for den fælles forvaltning af fiskeriet og for samarbejdet om et bæredygtigt fiskeri. Da der er overfiskede bestande i Grønlands farvand, glæder det mig, at der årligt er disse forhandlinger i Den Blandede Komité, hvor næste års kvoter fastlægges på baggrund af seneste videnskabelige ICES-rådgivning,” siger Ole Christensen i en pressemeddelelse.

Kvoten reduceres fra 91.700 tons til 85.765 tons.

Fartøjer fra Danmark, Estland, Litauen, Letland, Polen, Tyskland, Storbritannien, Irland, Frankrig, Spanien og Portugal får adgang til bestandene af torsk, Pelagisk rødfisk, rødfisk, Grønlandsk helleflynder, dybhavsrejer, helleflynder, Snekrabbe og lodde.

For dette vil Grønland modtage et finansielt bidrag på 17,85 millioner euro årligt. EU vil betale 15,1 million euro per år for adgangen til de Grønlands farvande. Derudover vil et beløb på 2,74 millioner euro årligt blive øremærket til udvikling af den lokale fiskeripolitik, lyder det fra Bruxelles.

Den fælles komité af repræsentanter for EU og Grønland vil på årsbasis og med udgangspunkt i den videnskabelig rådgivning, tildele fiskerimuligheder til fartøjer fra EU. Grønland kan også tillade EU-fartøjer adgang til nye fiskerimuligheder i en forsøgsperiode på højst seks måneder. Hvis resultatet i forsøgsperioden viser sig positivt, vil Grønland tildele 50 procent af kvoterne til EU. EU's bidrag til Grønland vil blive opdateret i overensstemmelse hermed.

Kilde: EU og Sermitsiaq.ag
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia