Besøg vores mobil side
 .

Efter de fejlslagne makrelforhandlinger i Reykjavik ønsker industrien fuld kvote tildeling for 2012.

Udgivet af FiskerForum den 22-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Den Norske og Europæiske fiskerisektor satser på en hurtig regeringsbeslutning om fælles makrel forvaltning og deling samt fuld kvote for i år, af den nordøstlige Atlanterhavs makrelbestand.

Skuffelsen og frustrationen over de strandede forhandlinger samt de manglende resultater af de fælles møder, der fandt sted i Reykjavik Island i dagene 15. til den 16. februar 2012, har resulteret i fiskeribranchens fulde opbakning til EU Fiskerikommissær Maria Damanaki og Norges Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, håndtering af sagen.

EU og Norge opfordres til i fællesskab og på baggrund af de nuværende bilaterale makrelaftaler, at fastsætte TAC for 2012 til 639.000 tons som foreslået af ICES og som anbefales i den langsigtede forvaltningsplan for makrellen med fradrag for de traditionelle TAC`s for Færøerne, Island og Rusland.

En afgørelse der ville reducerer den Europæiske og Norske andel af makrelfiskeriet yderligere, ville både være uretfærdigt og stride mod alle retfærdighedsprincipper der findes. Specielt når Færøske og Islandske fiskere i direkte modstrid med de internationale anbefalinger for bæredygtigt fiskeri, stadig oppebærer en større kvoteandel tildelt af deres respektive regeringer.

EU`s fiskeindustrier opfordre på den baggrund, både Europa-Kommissionen, Rådet og Parlamentet til hurtigt at bestemme og gennemføre effektive strafforanstaltninger mod Island og Færøerne.

Kilde: EU Kommissionen
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia