Besøg vores mobil side
 .

En morgen mand fejrer 40 års jubilæum

Udgivet af FiskerForum den 27-06-2012 · info@fiskerforum.dk

Den 1. juli fejrer Sven Thomsen 40 års ansættelse ved fiskeauktionen.

Da Sven Thomsen tiltrådte ved Esbjerg fiskeauktion i juli 1972 var meget anderledes end i dag. Første arbejdsdag var en mandag, men lederen mente, at det bringer uheld at starte nyt job en mandag, derfor blev den første arbejdsdag rykket til tirsdag.

I Esbjerg var der på den tid 5-600 blå fiske fartøjer. Auktionskontoret havde 8 ansatte og i hallen var omkring 100 mand i sving med håndtering af fisken.

Mindre end 10 år senere var nedturen for Esbjergs fiskerflåde indledt. Tilførslerne blev langsomt, men vedvarende færre. Fra januar 1980 overtog Sigurd Berg Thomsen auktionsstokken, og han afskaffede, som noget af det første, de faste lørdagsauktioner. I 1994 gav han op, efter årsomsætningen var faldet til under 40 mio. kr. Flere forsøg blev gjort for at finde en ny auktionsmester. Valget faldt på Geert Gregersen, driftsleder ved den lokale fiskeriforening.

I de følgende år blomstrede auktionen atter. I tæt partnerskab lykkedes det Geert Gregersen og Sven Thomsen at flytte betydelige fiskemængder fra indre farvande til salg via Esbjerg Auktion. ”Det kom ikke kravlende, men det var alligevel en sjov og spændende tid”, mindes den 59årige jubilar.

40 års ansættelse ved en fiskeauktion har selvsagt budt på lidt af hvert. Modsat det udfordrende arbejde med at tiltrække fisk østfra, var beslutningen om sammenlægning med Hvide Sande; ”Gennem årene har det været den sværeste beslutning, men vi var sikre på, det ville være det rigtige”, siger Sven Thomsen.

Efter sammenlægningen med Hvide Sande Auktion i 2002, har den faste arbejdsplads været kontoret i Hvide Sande. Her er en af hovedopgaverne fortsat at tiltrække fisk fra indre farvande.

En del af fritiden bruger Sven Thomsen som supporter ved Efb - Esbjerg Forenede Boldklubbers kampe. Og denne sommer glæder Svend sig atter til at se superliga foldbold på Esbjerg Stadion, efter Efb´s førstehold en enkelt sæson har været nede omkring 1. division.
Jubilæet fejres med en reception d. 29. juni.

Fakta
Sven Thomsen har gennem de 40 år arbejdet under fem forskellige auktionsholdere;
1972-1979 Auktionsmester Aage Andersen, Esbjerg
1980-1994 Auktionsmester Sigurd Berg Thomsen, Esbjerg
1994-2002 Auktionsmester Geert Gregersen, Esbjerg
2002-2007 Auktionsmester G. Thygesen, Hvide Sande
2007- Danske Fiskeauktioner, Thyborøn & Hvide Sande


FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik