Besøg vores mobil side
 .

Engelske Asthore er Storbritanniens næstestørste glasfiberfartøj

Udgivet af FiskerForum den 15-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Værftet Buccaneer Boats Ltd. I Cornwall her leveret fiskefartøjet til Ocean Fish Ltd., der er en af Storbritanniens største fiskefabrikker, der forarbejder og konserverer fisk og fiskeprodukter.

Bådebygger Paul Draper startede med Buccaneer Boats i Camborne Cornwall tilbage i 1996, med sit speciale i byggeri af både i glasfiberforstærket plastik. For nyligt besluttede Draper at udvide virksomheden og omdanne det til et aktieselskab, Buccaneer Boats Ltd. Dette indebar at Gary Mitchell og Mike Beacham, fra det velkendte motor distributør WaterMota fra Newton Abbott I Devon, blev medejere.

Ringnotfartøjet Asthore er bygget over et skrog til en Buccaneer 46, som har givet fartøjet et betydeligt og rummeligt indre, med et dæksareal der er et af det største af sin art for en 14 meters GRP (Glass-reinforced plastic) fartøj. Med 3 tanke med I alt omkring 20 m3 har Asthore en bæreevne helt op til 18 tons.

Konstruktionen med et næsten lige agterspejl samt den lidt brede og tragtformet stævn, har givet fartøjet et fantastisk stort arbejdsdæk . Med monteringen og udformningen af en brændstofbesparende bulkstævn har skibet fået og opnået en stabilitet og en meget roligere søgang, der har resulteret i færre bovsprøjt, selv ved kryds i voldsomme bølger. Fordelen her er en god og tør arbejdsplads samt bedre komfort på dækket under arbejde

Med et stort fribord har det midtskibs givet plads til en 16 tons tank, hvor der, hvis behovet opstår, kan opbevares større fisk. Styrehuset er trukket lidt tilbage agter og har adgang til et rummeligt og komfortabelt opholdsrum for besætningen.

Maskinrummet har plads til en 360 HK (265 KW) Doosan L126TIH, 11 liters 6 cylindret motor med 5.15:1 reduktionsgear samt generatorer MECC Alte på 105HK (85 KwA), ligeledes med en Doosan motor, AD 136 6 cylindre 8,1 liters, som er leveret af WaterMota Ltd.

Ringnot har sine rødder i den Cornishe historie. Lidt afhængig af størrelsen på fartøjet, arbejder nettet bedst i en dybde på mellem 16m og 30m.

Ringnot efter Cornish sardiner er MSC (Marine Stewardship Council) akkrediteret og har sit udgangspunkt i South West, også selv om der i øjeblikket er mindre end et dusin ringnot fartøjer tilbage i regionen. Asthore har hjemhavn i Newlyn og fiskeskipper Peter Bullock har stor erfaring med dette fiskeri.

Kilde: WaterMota Ltd. Og Buccaneer Boats Ltd.
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia