Besøg vores mobil side
 .

Euro parlamentet vil ikke genindføre afgift på import af opdrætsfladfisk i EU.

Udgivet af FiskerForum den 17-05-2011 · info@fiskerforum.dk

Den midlertidige ophævning af afgift på import af fladfisk i EU, der var nødvendig for nogle år siden, fordi der var mangel på fladfisk, bliver ikke genindført (se også vores indslag fra 10. maj).

Det besluttede Euro parlamentet i torsdags, i anledning af en resolution, bragt af den Hollandske Kristen fraktion SGP, som havde bedt om en genindførsel af afgiften.

I dag bliver der importeret 10.000 tons afgiftsfri fladfisk i EU (hovedsagligt Pangasiusfilet).

Så stor en mængde har en negativ påvirkning på især rødspættepriser, der i forvejen er meget lave på grund af den store tilførsel. Derfor havde SGP bedt om en genindførsel af afgiften for på den måde at gøre prisforskellen mellem import af opdrætsfisk og fisk fanget af Europæiske fiskere mindre.

Parlamentet er derimod enig om en forøgelse af statsstøtten fra 30.000 euro til 60.000 euro, som de forskellige medlemslande må give til nødlidende fiskerivirksomheder.

Hvis også det Europæiske råd kan blive enig om det, står det de forskellige lande frit for, at hjælpe fiskerivirksomhederne med op til 60.000 euro (ca. 450.000 DKR.).

Kilde: visserijnieuws
FiskerForum / RdR

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia