Besøg vores mobil side
 .

FF skagen får fem nye råvaretanke

Udgivet af FiskerForum den 20-07-2013 · info@fiskerforum.dk

600 kvm i ny bygning skal sikre hurtigere og endnu bedre losning og opbevaring samt mere skånsom behandling af råvarerne.

1. juli gik arbejdet i gang med udvidelse og modernisering til 34-35 mio. kr. FF etablerer dermed fem nye tanke med et samlet grundareal på 600 kvm. De afløser de seks nuværende tanke og bygges i beton. Dermed bidrager de også til en ny visuel profil på FF og i Skagens Havnebillede.

De nye tanke øger lagerkapaciteten med 10 pct. til 4.000 tons råvarer. Arbejdet ventes færdigt ved årsskiftet, og dele af det nye projekt kan tages i brug allerede til efteråret. Det er et omfattende projekt med stor kompleksitet under byggefasen. Til gen - gæld bliver moderniseringen til gavn for både leverandører, medarbejdere og det omgivende samfund.

Flere fordele
Samtlige fisk og øvrige råvarer pumpes direkte ind i de fem tanke. Støjen reduceres væsentligt i kraft af flere lukkede rørsystemer, og samtidig mindskes eventuelle lugtgener yderligere i forhold til det omgivende samfund.

Desuden opgraderes endnu en lossepumpe til en kapacitet på 250 tons i timen, som er omkring 100 tons mere end hidtil – hver time. Dermed får FF to pumper med så stor en kapacitet.

”Den samlede proces forenkles betydeligt,” siger teknisk direktør Thomas Rasmussen, der har det overordnede ansvar for projektet. Samtidig skal han i samarbejde med kaj og produktionen i videst muligt omfang sikre, at fabrikken fortsat er operativ ved landing og opbevaring af fisk, mens byggeprojektet er i gang. ”Det stiller krav til en fleksibel logistik af ukendte dimensioner,” forklarer han.

Kilde: FF Nyt
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia