Besøg vores mobil side
 .

Færøerne vil blot finde nye aftagere til deres sild

Udgivet af FiskerForum den 01-08-2013 · info@fiskerforum.dk

Den færøske fiskeriminister Jacob Vestergaard var hurtigt ude efter EU afgørelsen om sanktioner mod Færøerne.

”Vi må finde nye markeder til vores fisk og vi må omlægge vores eksportlinjer, så fisken kan sælges til opkøbere uden for EU,” siger ministeren i en kommentar til EU`s sanktionsafgørelse. Sanktioner som han i øvrigt ikke mener hører hjemme i denne del af verden.

Sådan lyder det fra den færøske fiskeriminister Jacob Vestergaard, som kalder det "usædvanligt", at EU-landene onsdag gav grønt lys til at sanktionere Færøerne på grund af overfiskeri af sild i Nordatlanten.

Ifølge det danske Fødevareministerium vil sanktionerne blandt andet betyde, at færøske fiskekuttere fremover ikke kan lægge til eller lande fisk i havne, der tilhører EU-lande.

Sanktionerne er besluttet efter Færøerne har valgt at hæve landets silde-kvote fra 5% til 17% uden om aftalen med blandt andet EU og Norge.

”Færøerne vil selvfølgelige forsøge at rejse det her spørgsmål ved de internationale domstole,” siger den færøske fiskeriminister, der samtidig undrer sig over, at EU vælger at sanktionere netop nu, hvor der er planlagt forhandlinger om næste års kvoter i september mellem aftalens parter, Island, Norge, Rusland og EU.

”Det virker lidt mærkeligt, at mens vi er i den indledende fase op til næste års forhandlinger mellem aftaleparterne, at EU så vælger at effektuerer deres sanktionsinstrument netop nu,” slutter Jacob Vestergaard.

Den færøske fiskeriminister håber dog på, at aftalelandene kommer på bedre tanker, inden sanktionsforslagene har været gennem EU`s "tekniske gennemskrivning", der vurderes til at tage godt en måneds tid.

Kilde: Politiken
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia