Besøg vores mobil side
 .

Færre torsk – ikke kun et lokalt problem..

Udgivet af FiskerForum den 06-03-2012 · info@fiskerforum.dk

Gloucester Massachusetts – På den amerikanske nordlige østkyst ud mod Atlanterhavet har forskerne ved Gulf of Maine fundet torsk, der i antal kun er en femtedel af hvad der er nødvendigt for at opretholde en bæredygtig bestand.

Så da Fiskeskipper Dusty Ketchopulos kort før daggry startede motoren, på hans gamle trawler, løste fortøjningerne, og stævnede ud i mørket mod de selv samme fiskepladser ved Cape Ann, som hans far og bedstefar har fisket på i en menneskealder, kan dette meget vel vise sig at være en af hans sidste ture.

Mens den kun 36 årige skipper af-iser det iskolde dæk og samtidig med sine barkede næver holder om projektøren, der lyser svagt ud i natten, som konkurrent til de mange stjerne der blinker i horisonten, fortæller han, at ”alles mål er at fange så mange fisk som muligt”.

Den seneste vurdering af den lokale torske bestand, bekræfter kun de værste forudsigelser om at fiskeriet går endnu svære og hårde tider i møde. Forskerne havde ved den sidste tælling oppe ved Gulf of Maine, kun fundet 19% torsk af hvad der er nødvendigt for en sund bestand.

Dramatisk meget mindre end opgørelsen for blot tre år siden

Kilde: Boston.com
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia