Besøg vores mobil side
 .

Fangst-certifikat-gebyret i Danmark vil stige fra 1. juli 2012

Udgivet af FiskerForum den 05-07-2012 · info@fiskerforum.dk

Det Danske Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har meddelt Det Norske Fiskeri- og Kystdepartement, at fangst-certifikat-gebyret øges fra 136,- Dkr. kroner til 296 Dkr. kroner pr. forsendelse, for at dække de faktiske omkostninger ved kontrollen.

Med virkning fra den 1. januar 2011 indførte Danmark et gebyr ved udførsel af IUU kontrol (Illegalt, urapporteret og ureguleret fiskerikontrol) af fangst-certifikater fra Norge og andre tredjelande. Beslutningen om at hæve gebyret er sendt i høring og vil efter al sandsynlighed træde i kraft den 1. juli 2012.

Danske speditionsfirmaer er blevet informeret om forhøjelsen af gebyret, i slutningen af maj i år. Årsagen til stigningen skulle efter sigende være en omlægning af EU`s ordning med fangstcertifikater i efteråret 2011, medførte at der kun pålægges gebyr for hoveddokumentet – ”Catch certificate Norway”, og ikke de øvrige underliggende certifikater, sådan som tidligere praksis har været.

Det har medført at den totale tilgang af midler fra gebyrordningen, ikke kan dække kontrolomkostningerne. Som følge af dialogen mellem Norske og Danske myndigheder, hen over året, er der håb om at kontrolfrekvensen af importeret fisk fra Norge til Danmark, vil blive reduceret betydeligt og at det igen vil give lavere kontrolomkostninger.

Kilde: Norsk Fiskesalgslag.no / Fvm.dk
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia