Besøg vores mobil side
 .

Filetmaskine med røngtenteknologi kan redde norsk fiskeindustri

Udgivet af FiskerForum den 17-01-2014 · info@fiskerforum.dk

Den nye fileterings-robot kan være medvirkende til at den fisk der i dag sendes ud af Norge for at blive fileteret og pakket, i stedet kan blive på norske hænder.

Det er det islandske firma Marel der har udviklet robotten og Kristjan Halvadsson siger til den norske webside Heroynytt, ”systemet er med X-ray teknologi (røngten) der præcist lokaliserer benene i fisken og med en fin og kraftig vandstråle fileterer fisken hurtigt og præcist, uden større spild af fisken, som vi ellers oplever med manuel filetering. Teknologien er i stand til at skære fisk der varierer i størrelse og vægt.


Kristjan Halvardsson fra Marel ser stort potentiale i fileteringsmaskinen for hvidtfisk industrien, da teknologien nu kan konkurrerer med de lavtlønsområder der i dag fileterer og pakker fisk, som Asien, Østeuropa og Rusland.


Maskinen er blevet til i samarbejde med Nordic Innovation, Sintef, Marel og Faroe Origin samt Norsk Seafoods.


Projektet bag filetering maskine kaldet APRICOT (automatisk fjernelse af ben i torsk og hvidfisk ) .
APRICOT er et af 15 projekter i det nordiske innovations program, der er etableret under Nordic Innovation for at udvikle nye produkter og løsninger til fiskeindustrien.


Kilde. Heroynytt.no
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia