Besøg vores mobil side
 .

Fisk og skaldyr får en central placering i nyt norsk Fødevareministerium.

Udgivet af FiskerForum den 25-10-2013 · info@fiskerforum.dk

Det norske Fiskeri- og Havbrugsnæringens Landsforening (FHL) forventer at fødevare af fisk og skaldyr kommer styrket ud, når det norske Fiskeridepartementet bliver slået sammen med det norske Næringsdepartementet.

"Det viser at den norske regering har et tydeligt ønske om at føre en mere erhvervsaktiv erhvervspolitik på vegne af norske fødevareindustrier," siger bestyrelsesformand Gunnar Domstein.


Den nye regeringen offentliggjorde at det norske fiskeridepartementet skal slås sammen med næringsdepartementet. Det vil ske med fuld virkning fra 1. januar 2014, hvor det nye norske Nærings- og Fiskeridepartementet


"At man vælger at have et eget ministerium for fødevarer med fisk og skaldyr, betyder at branchen bliver opprioteret, hvilket helt er på sin plads, da fiskeri og havbrug idag er en af Norges vigtigste eksporterhverv," siger Domstein videre. Det er en række rapporter der de sidste år har afdækket et bedydeligt vækstpotentiale inden for erhvervet.


"FHL ønsker Elisabeth Aspaker velkommen som fiskeriminister. Vi ser det som et godt udgangspunkt for det videre samarbejde at den nye minister også har bred parlamentarisk erfaring og baggrund," siger Domstein. "FHL gratulerer også Amund Drønen Ringdal og Victoria Braathen som går ind i departementets politiske ledelse som henholdsvis statssekretær og politisk rådgiver."


Samfærdsel
I forbindelse med omstruktureringen er det regeringens hensigt at flytte kystdelen fra fiskeridepartement over til samfærdselsdepartementet, som dermed får ansvar for havne og kystberedskabet langs kysten.


"Det mener vi er helt naturligt, da også fødevarepolitikken vil nyde godt af et blive samlet i et departement. Også fordi fødevareindustrien langs kysten, er lige afhængige af en effektiv transport på jernbane, vej eller ad søvejen," siger Gunnar Domstein til slut.


Kilde: FHL
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik