Besøg vores mobil side
 .

Fiskemelsfabrikkerne importerer råstof

Udgivet af FiskerForum den 02-03-2011 · info@fiskerforum.dk

Fiskemelsfabrikkerne har i årets to første måneder købt 11.000 tons lodde fra udenlandske fartøjer. Andelshaverne ved TripleNine i Thyborøn, har endnu en gang fået ekstrabetaling for leveret fisk.

De danske fiskemelsfabrikker har i årets første to måneder købt ikke mindre end 11.000 tons lodde*, som er leveret af norske fartøjer, der har taget den lange sejltur fra Barentshavet og ned til Danmark.

Det er alle tre danske fiskemelsfabrikker – Hanstholm, Skagen og Thyborøn, der har udnyttet muligheden for at få tilført ekstra mængder råvarer, i en periode som traditionelt ikke byder på høj kapacitetsudnyttelse.

De danske fiskemelsfabrikker har samlet en daglig produktionskapacitet på 4-5.000 tons råvarer, og i samme periode har danske industrifiskere i alt kun landet knap 30.000 tons fisk til industriel forarbejdning*. På den baggrund har de udenlandske landinger været velkomne.
*oplysninger trukket fra Fiskeridirektoratets on-line database 2.3.2011.

Industrifiskerne nyder fortsat godt af høje markedspriser på fiskemel:
Andelshaverne i TripleNine har netop modtaget supplerende betalinger for månederne november, december og januar. For hvert kilo industrifisk, fiskerne har leveret til fabrikken, er der i slutningen af februar måned kommet en supplerende udbetaling på 15 øre/kg.

Dermed fortsætter Thyborøn fiskerne den afregningspolitik, der blev indført for omkring 1 år siden, hvorefter fabrikken kører en meget konservativ prispolitik og først udbetaler penge, når risikoen er minimeret.

I tidligere tider udbetalte fabrikken straks en endelig afregning, evt. suppleret med en såkaldt efterbetaling, når årsregnskabet var fremlagt og godkendt.

Efter indkøring af den nye model, honoreres fiskerne forholdsvis hurtigere.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia