Besøg vores mobil side
 .

Fiskere i krise vil have de kreditforeningsligende lån og vilkår tilbage

Udgivet af FiskerForum den 10-06-2013 · info@fiskerforum.dk

De langfristede lån, som tidligere blev administreret af, den i 2008 nedlagte Kongeriget Danmarks Fiskeribank, hvor lånene blev finansieret ved udstedelse af inkonverterbare obligationer, ønskes nu tilbage til fiskeriet efter at specielt konsumfiskeriet lider under elendige afregningspriser på konsumfisk.

Både formand og næstformand for Sydvestjysk Fiskeriforening, har weekenden over været i medierne. Specielt formanden Jesper Juul Larsen var fremme med advarsler om at hvis ikke vores betrængte fiskerierhverv, får aktiv støtte i form af en hjælpepakke, vil erhvervet gå samme skæbne i møde som dansk landbrug.

Høje bankrenter og lave priser på konsumfiskene, har sendt en stor del af fiskebranchen ud i en krise. I Fiskeriforeningen i Hvide Sande frygter bestyrelsen således en krisesituation, som minder om den, vi allerede har set i landbruget.

”Det bliver nok landbruget om igen med at man må ind og tage nogen nedskrivninger, og det må bankerne måske gøre, og så dem der har fiskene, de må også ind og tage en nedskrivning, ”siger Jens Frich, der er næstformand i Sydvestjysk Fiskeriforening til TVMidtVest.

En af årsagerne til krisen i fiskeriet, er at fiskeeksporten til landene i Sydeuropa er faldet voldsomt pga. krisen der, så priserne er fulgt efter i faldet pga. den lavere efterspørgsel og det har så igen fået den svage danske bankbranche til at stikke halen mellem benene og begynde at tvivle på branchen. Dermed stiger renten og kravene til at låne penge bliver nærmest urimeligt store set i forhold til den almindelige fisker.

At situationen er alvorlig, beskriver næstformanden Jens Frich ganske klart i hans udtalelse til TVMidtVest, ”Der er mange der er oppe og betale 9-12 procent i rente, og det er helt umuligt at betale,” og Jens Frich fortsætter med at forudsige konsekvenserne og sammenligne krisen med landbrugets, hvor mange har måtte bukke under økonomisk og resten blev lagt sammen i større enheder, således der kun vil restere ganske få virksomheder tilbage, som sidder med hele ejerskabet.

Kilde: TVMidtVest
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia