Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriaftale mellem EU og Grønland forhandlet på plads.

Udgivet af FiskerForum den 06-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Fiskeripartner aftalen for en kommende periode fra 2013 og 2015 mellem EU og Grønland, om EU`s fiskeri i Grønlandsk farvand, blev forhandlet færdig fredag den 3. februar 2012 i København.

Der er ikke ændret i selve aftalen, men i betingelserne for fiskeriet i de Grønlandske farvande, disse er rettet og reguleret i et notat knyttet til aftalen.

Aftalen med EU Kommissionen og rederne giver den Grønlandske Landskasse 146 millioner kroner og i aftalen er indbygget ekstra kvoter, som hvis EU ønsker at udnytte disse, vil give et ekstra tilskud til Landskassen på 11 millioner kroner.

Repræsentant for det Grønlandske Landsstyre Naalakkersuisut Ane Hansen, udtaler tilfredshed med aftalen med EU, som vil give Landskassen et større beløb end tidligere.

Oveni er kvoterne blevet reduceret lidt i forhold til tidligere og der er indarbejdet yderligere hensyn til den biologiske basis for fiskeriet og det Grønlandske fiskerierhvervs interesser.

Toldfrihed for Grønlandske fiskeriprodukter til EU opretholdes.

Forhandlingsrunderne med kontraktforhold og en del tekniske detaljer er blevet afholdt på møder i henholdsvis Ilulissat, Bruxelles og København, siden maj sidste år. De har været ført på embedsmandsplan, med repræsentanter fra det Grønlandske fiskerierhverv.

Forhandlingsresultatet skal godkendes af naalakkersuisut (Det Grønlandske Landsstyre og EU, før det træder i kraft 1. januar 2013.

årlige fiskemuligheder i Grønlandsk farvand, for følgende EU lande: Danmark, Esbland, Litauen, Letland, Polen, Tyskland, Storbritannien, Irland, Frankrig, Spanien og Portugal.

Torsk 2200 tons
Pelagiske rødfisk 3000 tons
Demersalt rødfisk 2000 tons
Grønlandsk hellefisk 6815 tons
Dybvandsrejer 10900 tons
helleflynder 400 tons
Snekrabbe 250 tons
Lodde 60000 tons
Grenadier spp. 200 tons


Kilde: Sermitsiaq.ag
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia