Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriet på Hirtshals Havn uændret i 2013

Udgivet af FiskerForum den 02-04-2014 · info@fiskerforum.dk

Fiskeriet på Hirtshals Havn har i 2013 fastholdt den samme størrelse som i 2012, og dermed er fiskeriet fortsat en central del af aktiviteterne på Hirtshals Havn og et forretningssegment, hvor potentialet skal udvikles.

Fordobling af regnskabsresultatet
I 2013 dokumenterede Hirtshals Havn sin position som Norddanmarks førende Erhvervshavn med en ny rekordomsætning på 63,5 mio. kr. Det er således fjerde år i træk Hirtshals Havn kan præsentere omsætningsvækst, hvilket havnen i det store perspektiv betragter som meget tilfredsstillende. Også regnskabsresultatet for regnskabsåret 2013 betegner havnen som tilfredsstillende. Hirtshals Havn realiserede i 2013 et regnskabsresultat på 9,6 mio. kr., hvilket er mere end en fordobling af det regnskabsresultat som havnen nåede i 2012.


Højt aktivitetsniveau på Havnen
Bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen siger om Hirtshals Havns regnskab for 2013. ”Vi må på Hirtshals Havn betegnet året som helhed som værende absolut tilfredsstillende. Havnen har realiseret en ny rekordomsætning og vi har haft det bedste regnskabsresultat i flere år, så alt i alt er det jo positivt. Resultatet er naturligvis en konsekvens af et vedvarende højt aktivitetsniveau hos havnens samarbejdspartnere og brugere, og det er kun positivt, at Hirtshals Havn er rammen om aktiviteten hos en række virksomheder og rederier, hvor initiativ og nytænkning er nøgleord.”Havnens virksomheder har initiativ og nytænkning som nøgleord”Udviklingen betyder også, at vi har blikket rettet stift mod fremtiden, hvor vi både ser udfordringer og muligheder med hensyn til udviklingen og væksten. Vi skal over de kommende år fastholde væksten og udviklingen, og det er kun muligt, hvis vi styrker vores indsats omkring synliggørelse af de unikke muligheder som Hirtshals Havn, i kraft af sin geografiske placering, kan tilbyde aktører inden for havnens kerneforretning; transport, fiskeri og maritim service.”


Havnen udbygger logistikaktiviteterne
I 2014 og 2015 vil havnen virkeliggøre de reelle planer, der ligger for udviklingen af baglandsinfrastrukturen ved havnen, og vil tilsvarende aktivt medvirke til udbygningen af logistikaktiviteterne på Hirtshals Transport Center. Realiseringen af vækstpotentialerne er i 2013 blevet styrket af EU ved placeringen af Hirtshals Havn på en af de prioriterede korridorer i Europa; TEN-T Hovednettet. Tilsvarende er etableringen af en godsbaneterminal ved Hirtshals Havn blevet en del af Togfonden DK, og på denne måde vil godstrafikken på bane over de kommende år styrke trafikken over havnen og på Jyllandskorridoren yderligere.


Kilde: Hirtshals Havn
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia