Besøg vores mobil side
 .

Fiskeriforeningen går imod ICES om Østersøen

Udgivet af FiskerForum den 07-06-2013 · info@fiskerforum.dk

”Rådgivningen går i den helt forkerte retning”, fortæller Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen, til Fiskeri Tidende`s hjemmeside.

Specielt instillingerne om lukkeperioderne i den vestlige Østersø undre formanden. Her lægges der op til at begrænse og nærmest lukke fiskeriet i en periode på tre måneder. Noget der kan ses som værende diamentralt modsat tidligere forslag, hvor netop kystfiskeriet var stillet nærmest det modsatte i udsigt.

Det mest graverende i rådgivningen er forslaget om at reducerer havdagene, noget som en alvorlig fiskeriforeningsformand absolut ikke vil acceptere og slet ikke på baggrund af begrundelsen om fiskeridødelighederne. Derudover mener formanden at problemerne med den lave vægt hos Østtorsken, i stedet kan løses ved at give mere plads til årgangene. De mange mindre torsk slås i dag om føden, og ved at fiske lidt flere af dem, vil det give bedre plads til de resterende og dermed også give bedre og flere fødemuligheder.

Svend-Erik Andersen fortæller videre, at fiskeriforeningen frem til oktober måneds ministerrådsmøde, vil kæmpe og argumentere imod ICES indstilling og i stedet fremføre de synspunkter, der kan hjælpe fiskeriet og ikke begrænse det, så der også i fremtiden vil være fiskere og fiskefartøjer i de indre danske farvande.

Kilde: Fiskeri Tidende og Danmarks Fiskeriforening
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia