Besøg vores mobil side
 .

Fiskerne på Bornholm samles til krisemøde på søndag

Udgivet af FiskerForum den 17-01-2014 · info@fiskerforum.dk

Søndag den 19. januar 2014 klokken 13.00 vil Hallen i Nexø, blive fyldt af øens fiskere, der vil diskuterer hvorledes krisen, her og nu tackles bedst muligt.

Den sidste tids fokus på fiskernes situation, deres ulige konkurrence med sælerne, sælormene i laksen og i torsken, lukningen af modtagestationerne i fem fiskerihavne på Bornholm og det faktum at kvoterne sidste år kun var fisket for 38 procents vedkommende pga. for få og for magre fisk, sammenholdt med presset på fiskernes økonomi med stigende termins- og brændstofregninger, har fået flere fiskere til at sige, at nu kan det være nok.


Initiativtager til mødet, fisker Jesper Jensen fra Nexø med kutteren R499 Mickentho, siger til Tv2 Bornholm, ”Mødet er for alle fiskere og det er ikke et angreb på nogen, men derimod en chance for at mødes og få konstateret, hvordan vi oplever vores forhold og hverdag. Der er nok at tale om.”


Fisker Jesper Jensen ser gerne at mødet ender op med en udtalelse til pressen, samt et åbent brev til vores fiskeriminister Dan Jørgensen, om de bornholmske kystfiskeres vilkår og helt umulige forhold i øjeblikket. Selv har han ikke oplevet noget lignende i de 30 år han har fisket.


Efter mødet mellem fiskerne, er Bornholms erhvervsfolk med relation til fiskeriet, sammen med banker og øens Borgmester indbudt klokken 14.30, til at diskuterer situationen yderligere og gerne komme med gode ideer, til løsning af, den for fiskerne, meget skrøbelige og ydersts vanskelige situation.Fisker Jesper Jensen har ikke oplevet så dårlige tider for fiskeriet, som nuSå mød op i Nexø Hallen på Stadionvej 22 i Nexø, søndag den 19. januar 2014 klokken 13.00 og tag del i krisemødet. Mødet kræver fuld opbakning, for at få politikerne i tale og derigennem redde fiskernes erhverv.


Kilde: Tv2 Bornholm og Bornholms Tidende
FiskerForum.com


Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia