Besøg vores mobil side
 .

Fiskernes fremtid Hvide Sande

Udgivet af FiskerForum den 20-10-2011 · info@fiskerforum.dk

Med overskriften ”Bliv fisker – hvis du er til smukke sild, seje maskiner og en fed løn.” har fiskernes fremtid i Hvide Sande udgivet en DVD.

Dansk fiskeri har op gennem 80`erne og 90`erne oplevet en kraftig reduktion af fiskerflåden, med ophugningen af mange fartøjer og en omstilling af erhvervet, har fiskeriet ændret og tilpasset sig de nye tider.

Hvide Sande Fiskernes Fremtid A/S er en organisation, der har til formål at hjælpe fremtidige fiskere økonomisk godt i gang. Organisationen blev stiftet i 1999 ud fra en erkendelse af at aldersfordelingen ikke gik i retningen af fornyelse i erhvervet. Branchens overlevelse skal sikres med flere nye fiskere, som ønsker at føre faget videre.

Organisationen består i dag af forretningsudvalg med hhv. formand advokat Mogens Jepsen, fiskeskipper Verner Møller og forretningsbestyrer Jørgen Enevoldsen.

På Danfish International 2011, som netop er afviklet i Aalborg Kongres og Kultur Center, blev den nye DVD lanceret og udleveret til alle interesserede messegæster.

DVD filmen ”Bliv Fisker” tager sit udgangspunkt i en nyere Hvide Sande Trawler RI 427 Mette Helenes fisketur, hvor fiskeskipper Kurt Adsersen sammen med 3 besætningsmedlemmer tager på fire dages fiskeri kurs nordvest Hvide Sande. Ombord følger man blandt andet lærling Daniel på 19 år i hverdagen ombord på Mette Helene.

På baggrund af den positive udvikling fiskeriet er inde i for tiden, udtaler fiskeskipper Kurt Adsersen at fiskeri i dag, udover at kaste en rigtig god løn af sig på over en halv million årligt, for små 120 dages arbejde, giver det også de unge mennesker udfordringer og fagligheder, som gør jobbet interessant og attraktivt. Ønsker en ung, at ens job mest skal handle om computer og teknik, er et fiskefartøj i dag spækket med elektronik og PLC styringer. Går ens interesse mere i retning af motorer og olie på fingrene, har et moderne fartøj store disel- og lysmotorere samt hydrauliske pumper, som kræver pasning og daglig vedligehold. Alt i alt er en fiskers hverdag spændende og afvekslende i forhold til mange andre job på land.

Fiskernes Fremtid søger unge til erhvervet og lægger op til at give en ordentlig økonomisk indsprøjtning til de som ønsker en lærlinge kontrakt og det stopper ikke her, man tager hånd om dens unges arbejdssituation, uddannelse og fritidsliv. Med udmeldingen at ”hjælpen er nærmere end du tror”, opfordres unge til at gå i dialog med Fiskernes Fremtid.

FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia