Besøg vores mobil side
 .

Fokus på ballastvand

Udgivet af FiskerForum den 01-09-2011 · info@fiskerforum.dk

Demokraterne efterlyser oplysninger om udenlandske fartøjer dumper ballastvand i grønlandske farvande

- Er Naalakkersuisut i besiddelse af data, der belyser de miljømæssige konsekvenser og virkninger, når udenlandske fartøjer dumper deres ballastvand i grønlandsk farvand? Sådan spørger Anda Uldum, Demokraterne i et paragraf 37 spørgsmål til naalakkersuisoq for indenrigsanliggender, Anthon Frederiksen.

Han vil have klarhed om, om ballastvandet fra andre biosfærer kan rumme arter og/eller organismer, der kan udgøre en fare for den hjemlige fauna - dette i form af en evasiv spredning i den grønlandske biosfære?

Anda Uldum ønsker også at vide, om Naalakkersuisut i den sammenhæng ser et eventuelt behov for, at overveje tiltag, der kan begrænse de mulige miljømæssige risici ved en forøgelse af skibstrafikken.

Han begrunder blandt andet sin forespørgsel med:
- Det er kendt, at vores evner til at flytte varer og mennesker til vands og i luften kan medføre, at sygdomme spredes og at dyr omplantes i biosfærer, hvor de ikke har hjemme naturligt.

- Det forekommer mig ganske sandsynligt og rimeligt at antage, at organismer kan overleve i ballastvand for derefter at blive transporteret mange kilometer væk fra deres oprindelsesmiljø.

Kilde: sermitsiaq.ag
FiskerForum

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia