Besøg vores mobil side
 .

Fortsat strid om 35 støtte-millioner til tørdokken i Thyborøn.

Udgivet af FiskerForum den 09-02-2012 · info@fiskerforum.dk

Bølgerne går højt i mere end en forstand og kølig luft bliver sendt afsted fra brancheforeningen Danske Maritime , som ønsker politikkerne til at omstøde den lovede støtte til Thyborøn Havns tørdok.

Folketingsmedlem Thomas Danielsen (V) har stillet følgende spørgsmål: " Hvorledes mener ministeren, at de 35 mio. kr. der oprindeligt var tiltænkt tørdokken i Thyborøn, kan bruges uden at gå imod EU-regler?

Transportminister Henrik Dam Kristensen afgav i den forbindelse følgende svar, at Kystdirektoratet er i dialog med Thyborøn Havn vedrørende et beslutningsgrundlag for omfordeling af midlerne således, at midlerne vil kunne gives som en ramme på 35 mio. kroner til uddybning og sikring af uddybninger indtil og i havnen.

EU-Kommissionen har det udgangspunkt, at der ikke er tale om statsstøtte, hvis er er tale om støtte til offentlig (almen) infrastruktur, der er åben for alle brugere uden diskrimination.

På den baggrund er støtten heller ikke anmeldt til Kommissionen.

Danske Maritime er dog fortsat af en anden opfattelse og mener at den ulovlige statsstøtte blot vil gå til anlæg der skal forberede en ny tørdok. Brancheforeningen opfordre politikkerne til at tænke sig om en ekstra gang.

Kilde: Transportministeriet – Danske Maritime
FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia