Besøg vores mobil side
 .

Fra mesterlærling på værkstedet til værftsdirektør på broen.

Udgivet af FiskerForum den 10-08-2012 · info@fiskerforum.dk

Hans Peter Kristensen, administrerende direktør for Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri A/S (HSSB), runder i denne måned sit femogtyvende år på værftet i Hvide Sande.

Allerede som fjorten årig stak den unge Hans Peter til søs som fisker, da skolen, på det tidspunkt ikke fangede hans interesse, hvilket han sidenhen har rettet op på. Tiden som fisker var den bedste uddannelse man kunne tænke sig overhovedet. Tiden med erfarne, voksne fiskere samt blandingen af at få tingene i hænderne med det samme og få testet teorien af og føle konsekvensen af ens handlinger og ens beslutninger, er nok den bedste skole man kunne tænke sig.

Efter syv år på søen blev det til en læreplads på HSSB som skibs- og bådebygger. En tid hvor man lærte faget nedefra og fik ”værfts”atmosfæren ind under huden.

Sidenhen blev uddannelsen som skibsingeniør i Helsingør tilendebragt og turen gik derefter tilbage til Hvide Sande. Tilbage til en hverdag hvor værftsarbejdet skulle lægges helt om pga. et fiskeri der pludseligt blev fyldt med kvoter og restriktioner, ophug og konkurser. En uundgåelig omstilling og omlægning af produktionen fra de traditionelle fiskefartøjer til andet og mere end blot kuttere trængte sig på. Sørøverskibe, færger og husbåde samt smedearbejde for vindmølle industrien, blev de nye områder man slog sig ind på, og med succes.

I dag beskæftiger Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri A/S ca. 100 af deres egne folk, resten hyres ind til de enkelte opgaver.

Jubilaren har den håndværksmæssige side i orden, men det er samarbejdet med gode kollegaer og samspillet mellem dem, der inspirerer og ansporer Hans Peter Kristensen til fortsat at være den ”der sparker tingene i gang og får dem til at ske” i organisationen, uden dog at være den der altid tager æren for det.

Receptionen for Adm. Direktør Hans Peter Kristensen, afholdes i dag fredag den 10. august 2012 på den nye færge der ligger til kaj ved værftet for tiden.


FiskerForum.com

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia