Besøg vores mobil side
 .

Fuldautomatiske anlæg til sortering af søpakket fisk

Udgivet af FiskerForum den 28-06-2010 · info@fiskerforum.dk

Søpakningsanlægget er blevet opstillet i Hal 3A ved kaj 37, da der er de bedste besejlingsforhold. Havde man placeret anlægget i Hal 1 eller 2, kunne nogle af de større fiskefartøjer få problemer med lægge til pga. af lavere vanddybder, mener Teknisk Direktør for Hanstholm Havn Peter Nymand.
Det er Hanstholm Havn, der har lyttet til efterspørgselen fra fiskerflåden og samlecentralen, om et anlæg, der kunne give bedre arbejdsforhold og en mere effektiv sortering.

”Vi kørte et testforsøg søndag nat, og vi kunne køre 120 sorteringer ad gangen, og 500 kasser per time. Hvilket er særdeles effektiv,” siger Teknisk Direktør Peter Nymand, som også fortæller at det nye anlæg løber op i underkanten af 6 millioner kroner, og derudover har havnen investeret 3 – 400 timer i projektet.

Anlægget er leveret af Maskinfabrikken Hillerslev A/S, som påbegyndte projekteringen tilbage i December 2009. ”Lige nu er anlægget i indkøring- og opstartsfasen, hvor vi, havnens personale og fiskere alle tager ved lære og lytter til hinanden, så anlægget bliver bedst muligt optimeret,” siger Ole Gregersen fra Maskinfabrikken Hillerslev.

Ole Gregersen fortæller også at sorteringsanlægget kan modtage de tre mest udbredte fiskekassetyper indenfor dansk fiskeri, og kan pt. læse stregkoder udskrevet fra både Marel og Scanvægt søpakningsvægte . På længere sigt, skal anlægget forhåbentlig omprogrammeres til at kunne sortere efter det RFID-system der i øjeblikket er under udvikling. Det vil sige i stedet for nutidens labels, vil fisken blive sorteret efter oplysninger i en chip indstøbt i kasserne.

Anlægget kan bl.a. sortere fiskene efter art, størrelse, fangstdato og fangstområde.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia